Elon Musk kupuje TwitterDado Ruvic/Reuters
StoryEditor

Zamotanejší príbeh ako telenovela? Elon Musk nakoniec kúpi Twitter za pôvodných 44 miliárd dolárov

TASR05.10.2022., 08:51h

Miliardár Elon Musk napokon kúpi sociálnu sieť Twitter, a to za pôvodne navrhnutú cenu 44 miliárd dolárov. Oznámil to v utorok Americkej komisii pre cenné papiere a burzy (SEC), informuje TASR na základe správy agentúry DPA.

Lajkuj Brainee.sk na

Prípadom predaja Twitteru Elonovi Muskovi sa mal o dva týždne zaoberať súd v americkom štáte Delaware. Žalobu podal Twitter, ktorý sa takto snažil Muskovi zabrániť, aby odstúpil zo svojej pôvodnej ponuky. Tú predložil v apríli, avšak v júli dohodu s Twitterom označil za neplatnú, keďže ho táto firma údajne zavádzala ohľadne počtu falošných účtov na sieti.

image

Už má skoro toľko detí, ako Boris Kollár. Elon Musk utajil dvojičky, splodil ich so zamestnankyňou

Experti nedávali Muskovi na súde veľké šance a podľa agentúry AP upozorňovali, že okrem pôvodne dohodnutej sumy by zrejme napokon musel platiť aj úroky z omeškania. Podnikateľ teraz hovorí, že sociálnu sieť kúpi po tom, čo si zabezpečí financovanie. Žiada tiež stiahnutie žaloby.

V reakcii na túto správu stúpla v utorok cena akcií Twitteru o 22 percent na 51,60 dolára. Musk má zaplatiť 54,20 dolára za akciu. Cena akcií Twitteru pôvodne poklesla po tom, čo si Elon Musk rozmyslel kúpu tejto sociálnej siete.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/novinky, menuAlias = novinky, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 07:05