Ruská firma uviedla na trh napodobeniny známej značky.Twitter/Natasha From Russia
StoryEditor

CoolCola, Fancy a Street. Rusi dali zbohom kole a začali vyrábať imitácie známych nápojov

iDnes.cz19.05.2022., 13:00h

Ruská firma Očakovo predstavila nový rad nealkoholických nápojov s názvami CoolCola, Fancy a Street, ktoré majú nahradiť značky Coca-Cola, Fanta a Sprite po tom, čo sa po invázii Moskvy na Ukrajinu stiahli z ruského trhu.

Lajkuj Brainee.sk na

Od marca, kedy spoločnosť Coca-Cola zastavila v Rusku svoju činnosť, sa tieto tri popredné svetové značky limonád na ruských pultoch väčšinou nevyskytujú, píše portál iDNES.cz

Výrobky firmy Coca-Cola sú síce v niektorých obchodoch stále dostupné, ale ich ceny sa zvýšili približne o 200 percent, informuje spravodajský server EconoTimes.

Napodobeniny

Firma Očakovo, ktorá funguje od roku 1978 a vyrába okrem iného tradičný ruský kvas, nízkoalkoholický medový nápoj medovucha a ďalšie produkty, vo vyhlásení uviedla, že jej CoolCola má „kultovú príchuť kokakoly“.

Fľaše CoolColy, Fancy s príchuťou pomaranča a Street s citrónom a limetkou sú navyše navrhnuté tak, aby vzhľadom pripomínali svoje svetové náprotivky.

image

Ruská firma uviedla na trh napodobeniny známej značky.

Twitter/младоолігархат

Táto firma ale nie je jediná, ktorá dúfa, že sa jej podarí profitovať na stiahnutie spoločnosti Coca-Cola z ruského trhu. Spoločnosť Slavda Group sídliaca na ruskom Ďalekom východe v apríli uviedla na trh nápoj nazvaný Grink Cola a firma Syktyvkarpivo v severoruskej Komijskej republike v máji predstavila svoju značku limonády Komi Cola.

image

Putin je had, ktorý čaká, kým niekoho uhryzne. Expert zároveň prezradil, čo by jadrový útok spravil s Ruskom

Zákazníci sa však sťažovali, že ani jeden z nápojov nie je dostatočne „sladký a šumivý“, a oba si vyslúžili skôr rozpačité hodnotenie.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 06:24