BarbieAccented Cinema/Twitter
StoryEditor

Štáb musel chodiť v ružovom, Barbie chcela hrať známa komička. Zaujímavosti o filmovom trháku, ktoré si netušil

Nikola Michalkova30.07.2023., 10:30h

Film Barbie plní kiná, ružová farba sociálne siete. V článku sa dozvieš niekoľko zaujímavých faktov o natáčaní, ktoré si možno netušil.

Lajkuj Brainee.sk na

Po niekoľkých mesiacoch očakávania premiéry filmu Barbie dorazil konečne aj k nám, a svet sa zafarbil do ružova. My ti v článku predstavíme niekoľko zaujímavostí, ktoré si pravdepodobne o filme nevedel.

Ružové oblečenie každú stredu

Ružová tematika sa nevyhla ani hercom či členom štábu. Margot Robbie, ktorá stvárnila hlavnú postavu Barbie, prinútila svojich kolegov a celý štáb, aby každú stredu nosili ružovú farbu. Ako prvý o tomto trende na pľaci informoval filmový Ken, Ryan Gosling, ktorý sa vyjadril, že kto v stredu neprišiel v ružovom, Margot týchto porušiteľov pravidiel pokutovala. „Chodila a vyberala pokuty, ktoré potom chcela venovať na charitu,“ povedal, píše sa na portáli Insider.

image

Natáčanie filmu Barbie s Margot Robbie spôsobilo svetový nedostatok ružovej farby. Od dodávateľa ju vykúpili takmer všetku

Samotná herečka ale napokon upresnila, že išlo o „dobrovoľnú“ pokutu počas účasti na európskej premiére filmu v Londýne. „Nedostala som toľko peňazí na charitu, pretože všetci chceli stále nosiť ružovú,“ vyjadrila sa. Gosling tiež tvrdil, že muži si na pľaci naozaj užívali, keď museli nosiť ružovú. A my musíme dodať, že nie je vôbec zlé, keď si muži oblečú ružovú. „Zvláštne bolo, ako boli muži nadšení. Na konci filmu sa všetci zišli a za vlastné peniaze si vyrobili ružové tričká s dúhovými strapcami. Bola to pre nich príležitosť prejaviť úctu a obdiv k tomu, čo Margot a Greta vytvorili,“ uzatvára filmový Ken. 

Barbie chcela hrať známa komička

Margot Robbie sa práva na film Barbie snažila získať pre svoju produkčnú spoločnosť LuckyChap Productions hneď, ako boli dostupné spolu so spoločnosťami Mattel a Warner Bros. ešte v roku 2018. Dovtedy práva vlastnila spoločnosť Sony. V tom čase Amy Schumer, známa komička, rokovala o tom, že si zahrá ikonickú ružovú bábiku.

Pravdou ale je, že Amy napokon vycúvala pre nezhody so spoločnosťou Sony, keďže v scenári, ktorý čítala, bola Barbie „ambicióznou vynálezkyňou“, pričom spoločnosť vyžadovala, že jej vynálezom by boli vysoké podpätky zo želé. „Myšlienka, že práve to musí chcieť každá žena... práve tam som povedala, že majú zlé dievča,“ vyjadrila sa. 

Margot Robbie v máji 2023 pre Vogue priznala, že hoci jej spoločnosť mala práva na film, sama si nepredstavovala, že by stvárnila ikonickú bábiku až do pred-produkčného procesu. V júli tohto roku sa k filmu vyjadrila aj komička, ktorá povedala, že verzia Grety Gerwig a Margot vyzerá byť „feministická a cool“, a teší sa na ňu. 

Film obsahuje odkazy na vyradené bábiky

Greta Gerwig bola pravdepodobne pri písaní filmu fascinovaná niektorými zabudnutými bábikami od spoločnosti Mattel. Príkladom je Kenov kamarát Allan, ktorého stvárnil Michael Cera, a taktiež sa objaví aj jeho tehotná manželka Midge, ktorú stvárnila Emerald Fennell. Okrem toho sa objavuje aj scéna, ktorej súčasťou sú vyradené bábiky, vrátane Growing Up Skipper, ktorej prsia menia veľkosť, Video Girl Barbie, ktorej hruď obsahovala skutočnú videokameru a Sugar Daddy Ken, ktorý je „otcom“ šteniatka menom Sugar. 

image

Allan

Charles Fernandez/Twitter

Staršia žena vo filme je v skutočnosti najstaršia žena ocenená Oscarom

Vo filme sa môžeme stretnúť so staršou pani, ktorá sa stretne s bábikou v reálnom svete na autobusovej zástavke. V scéne jej Barbie povie, že je krásna. V skutočnosti sa žena volá Ann Rothová a je kostýmovou výtvarníčkou, ktorá bola ocenená Oscarom. Pracovala na populárnych filmoch ako Vtáčia klietka a najnovšie aj na filme „Are you there, God? It’s me Margaret“, ktorý vyšiel v tomto roku.

image

Ann Rothová, kostýmová výtvarníčka, ktorá získala Oscara.

Pop Base/Twitter

Oscara získala v roku 1996 za film „The English Pacient“ a opäť v roku 2020 za prácu na filme „Ma Rainey’s Black Bottom“. Za tento film sa zapísala do histórie ako najstaršia žena, ktorá získala Oscara. 

Nohy sú reálne Margot

Už v samotnom traileri sme mohli vidieť záber nôh herečky, keď si vyzuje topánky. Margot potvrdila, že ide naozaj o jej nohy bez pridaných efektov. Prezradila tiež, že túto scénu nakrútila „asi v ôsmich záberoch“, aby ju dokázala správne vystihnúť. Aby udržala rovnováhu, pridržiavala sa tyče nad kamerou, aby tak dokázala mať nohy v tvare vysokého oblúka. Pred nakrúcaním si urobila aj pedikúru, veď všetko muselo byť dokonalé. 

image

Barbie

Warner Bros. Pictures/Youtube

Ryan Gosling mal nápad na spodnú bielizeň značky Ken

Svet Barbie je určený len pre bábiky, pričom Kenovia v ňom len žijú. Kostýmová výtvarníčka, ktorá tvorila kostýmy pre tento ikonický film sa vyjadrila, že jeden z Kenových najviac personalizovaných kúskov oblečenia bol nápad samotného Ryana, a stala sa ním spodná bielizeň samotného Kena. Síce s nápadom prišiel neskoro, ale to ju ani jej tím nezastavilo. „Len sme sa ponáhľali, aby sme to urobili,“ povedala.

Navštevovali každú nedeľu „filmový kostol“

Samotná Greta hercov požiadala, aby každú nedeľu navštevovali jej „filmový kostol“, kde si pozreli film, ktorý ju inšpiroval pri písaní scenára spolu s partnerom Noahom Baumbachom. Sledovali veľa „starých zvukových muzikálov Technicolor“, ako „The Red Shoes“, alebo „The Umbrellas of Cherbourg“, aby pochopili rovnováhu medzi realitou a umelým svetom.

image

Greta Gerwig

Zoë Rose Bryant/Twitter

Okrem toho sa herci zblížili aj na mnohých spoločných podujatiach, ako napríklad Barbie „nocovačka“ v londýnskom hoteli Claridge’s. Zaujímavé ale je, že Kenovia boli pozvaní, ale nie na prespanie. Margot vzala svojich kolegov na predstavenie „Magic Mike Live.“

Margot každý deň dávala darčeky svojmu Kenovi

Jednou z najpamätnejších vecí na Kenovi je tvrdenie, že jeho práca je „pláž.“ V máji Gosling povedal, že Margot mu každý deň priniesla na natáčanie darček, ktorý bol inšpirovaný práve plážou. Každý deň tak dostával „ružový darček s ružovou mašľou“ adresovaný „od Barbie Kenovi.“ Darčeky boli rôzne, od mušlí až po nápis: „Jedz, modli sa, surfuj.“ Ryan ale nepotvrdil, koľko darčekov vlastne dostal. 

Vo filme sa takmer objavil aj Chalamet

Greta Gerwig v júli potvrdila, že vo filme sa takmer objavila Saoirse Ronan a Timothée Chalamet. Problémom bol konflikt s ich rozvrhom. Je pochopiteľné, že Greta túto dvojicu zvažovala, keďže sa v minulosti objavili v jej dvoch filmoch – „Lady Bird“ a Malé ženy. „Bol to pocit, akoby som robila niečo bez svojich detí,“ uviedla. 

Robbie ale v máji priznala, že keď mysleli na „energiu Barbie“, predstavili si pri tom Wonder Woman, Gal Gadot. „Pretože je taká krásna, ale nenávidíte ju za to, že je taká krásna, je úprimná a tak milá, že je to až prihlúpe. Je to ako tesne predtým, než sa stane frajerkou,“ povedala Robbie. Gadot ale tiež nebola k dispozícii. 

image

RECENZIA Barbie je film, ktorý rozhodne musíš vidieť. Do kina si však so sebou budeš musieť niečo zobrať

V Barbie svete nie sú živly

Počas júnového turné Robbie prezradila, že vo svete Barbie nie je žiadna voda či oheň. Nenašli by sme tam „vôbec žiadne živly“, len vietor, ktorý robí vlasy peknými. To by prijali najmä ženy, keďže vietor s vlasmi dokáže urobiť naozaj neplechu a určite by sa zišiel taký vietor, ktorý by vlasy skôr vylepšoval. 

Margot Robbie žiadala mať známu Barbie pesničku vo filme

Čo by to bol film o Barbie bez ikonickej pesničky „Barbie Girl“, no nie? Ani samotná Margot Robbie si film bez nej nedokázala predstaviť, a preto bola pevne rozhodnutá, že sa tento hit z roku 1997 od skupiny Aqua vo filme objavila. „Pýtala som sa Grety, ako tam zakomponujeme túto pieseň. Nemôžeme urobiť film o Barbie a neokomentovať skladbu Barbie Girl od skupiny Aqua. Musí tam byť,“ povedala. 

V momente, keď sa dozvedela, že Nicki Minaj spolu s Ice Spice chystajú „remake“ tejto pesničky, bola nadšená a povedala, že jej priatelia „z toho stratia rozum“. 

Gosling prijal rolu pre nájdeného Kena

V relácii „The Tonight Show with Jimmy Fallon“ Gosling povedal, že po prečítaní scenára našiel na svojom dvore vyhodenú bábiku Kena. „Vieš, kde som našiel Kena, Jimmy? Tvárou dole v blate vedľa vyžmýkaného citróna,“ povedal. Prezradil tiež, že potom poslal túto fotku Grete a rolu prijal. 

Hari Nef napísala list, v ktorom prosila, aby bola vo filme

Keď obsadili Hari Nef do filmu, ukázalo sa, že termíny natáčania jej pravdepodobne zabránia hrať jej rolu. Preto sa rozhodla, že napíše Grete a Margot list, v ktorom ich prosila o posunutie plánu natáčania tak, aby sa jej prispôsobili. Zdôraznila v ňom tiež, aký význam má pre ňu táto rola ako transsexuálku. „Politika identity a film nie sú mojou obľúbenou kombináciou, ale meno Barbie sa vznáša nad každou americkou ženou,“ napísala v časti listu, ktorý zdieľala na Twitteri.

image

Emma Mackey vo filme Barbie.

Robin/Twitter

Obsadenie Emmy Mackey začalo vtipom

Margot Robbie prezradila, že Emma Mackey bola do filmu obsadená preto, lebo si ľudia mysleli, že sú si veľmi podobné. „Chystali sme sa urobiť celý ten vtip o tom, že vyzeráme podobne. A potom, keď sme sa všetky obliekli ako naše Barbie, povedali sme si, že v skutočnosti nevyzeráme až tak podobne,“ povedala. Vtip sa ale nepodaril aj preto, že Emma mala hnedé vlasy, na rozdiel od ikonickej Barbie. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/biznis/zaujimavosti, menuAlias = zaujimavosti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. máj 2024 13:12