Cestovateľ André zviditeľňuje slovenské dediny.Facebook/Andre Traveler
StoryEditor

Ako Slováci reagujú na Afroameričana? André navštívil dediny, v ktorých mu naliali borovičku a dali halušky

kov15.08.2022., 17:00h

Vo svojich videách si nevie vynachváliť našu kuchyňu, učaroval mu aj slovenský folklór.

Lajkuj Brainee.sk na

André Traveler je cestovateľ a úspešný youtuber, ktorý putuje po českých a slovenských dedinách a objavuje miestnu kultúru, pamiatky či tradičné jedlá

Jeho videá majú na YouTube státisíce pozretí, a nemenej úspešný je aj jeho instagramový účet, na ktorom ho sleduje takmer 30 tisíc ľudí. Nedávno sa rozhodol navštíviť obec Borinka, ktorá sa nachádza v okrese Malacky. Svoju návštevu zdokumentoval vo videu.

Navštevuje naše dediny

André pochádza z Veľkej Británie, avšak jeho manželka je Češka, vďaka čomu sa solídne dokáže dohovoriť jazykom našich susedov. 

Do Borinky usmievavý André dorazil už ráno a lámanou češtinou sa snažil od miestnych obyvateľov zistiť, kde je nejaké miesto, kde by si mohol dať raňajky. Po pár úsmevných interakciách s miestnymi, sa mu podarilo nájsť obchod, kde si kúpil rožky, nátierku a pivo.

Raňajky si v Borinke vychutnal na čerstvom vzduchu, sediac na lavičke. „Sú to jednoduché a rýchle raňajky,“ komentuje André vo videu jediac rožok. „Na Slovensku a v Čechách je rohlík s nátierkou legendárny,“ dodáva.

image

Všestranne aktívny bankár: Klub mužov, ktorí nestarnú, ale dozrievajú

Následne sa vybral ďalej do dediny, kde si rýchlo našiel kamaráta. Zaujal ho totiž jeden z miestnych domov, ktorý si chcel vyfotiť. „Má majiteľa, ale nikto tam nebýva,“ vysvetľuje Andrému starší pán. „10 rokov je to opustené,“ hovorí muž a spoločne kráča s cestovateľom k domu. Chvíľku ešte konverzujú, a potom sa rozlúčia.

Nepohrdne ani pivom či borovičkou

André s obľubou navštevuje naše reštaurácie a krčmy, kde si vychutnáva tradičné slovenské jedlá. Nepohrdne však ani pivom či slivovicou. Keďže práve gastro zážitky sú jeho srdcovkou, na odporúčanie dedinčanov z Borinky sa neskôr vydal do Bioafarmy Príroda na salaši v Stupave.

Tam si objednal krkovičku s haluškami, žinčicu a domáce pivo. „Výborné,“ pochvaľoval si naše špeciality cestovateľ. Za obedom si doprial aj tradičnú slovenskú borovičku.

„Borovička vám pomôže aj keď máte upchatý nos, mne sa to už stalo, a pomohla mi,“ opisuje vo videu s úsmevom liečebné účinky obľúbeného destilátu mnohých Slovákov.

André v minulosti navštívil aj Čičmany, obec Lysá pod Makytou či Vlkolínec, kde mu úplne učarovali parené buchty. Jeho videá majú na sociálnych sieťach množstvo pozitívnych reakcií a aj celkovo to vyzerá, že na svojich cestách stretáva prevažne srdečných a milých ľudí.  

Ak bývaš na dedine, nie je vylúčené, že sympatického cestovateľa stretneš aj osobne.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/cestovanie, menuAlias = cestovanie, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 10:56