Chceš zažiť rozprávku v zamrznutom kráľovstve? Navštív jedny z najkrajších ľadových hotelov svetaTwitter.com/m², Twitter.com/AFP
StoryEditor

Chceš zažiť rozprávku v zamrznutom kráľovstve? Navštív jeden z najkrajších ľadových hotelov sveta

ros14.12.2021., 13:00h
Zatiaľ čo sa mnohí snažia zúfalo uniknúť pred chladnou zimou do teplejších oblastí, iní vyhľadávajú ešte väčšiu zimu a poriadne zasnežené krajiny. Ak si fanúšikom chladného prostredia, skús navštíviť jeden z týchto ľadových hotelov.
Lajkuj Brainee.sk na

Na celom svete existuje niekoľko neuveriteľných ponúk strávenej noci v ľadovom hoteli - od iglu po menšie zámky – mnohé vyzdobené pôsobivými ľadovými sochami, umením či zamrznutým nábytkom. Väčšinu z nich musia stavať každý rok, pretože sa nachádzajú v nižších polohách. 

Hotel de Glace, Kanada

Ide o jediný ľadový hotel v severnej Amerike a je otvorený od januára do marca, informuje portál Metro. Samozrejme, je celý postavený z ľadu a môže sa pochváliť Veľkou sálou, kaplnkou, ľadovou šmýkačkou, izbami a apartmánmi. Každý rok mení tematiku, no odjakživa ponúka až 21 ľadových izieb s teplými spacími vakmi, ktoré sú ako stvorené do neuveriteľnej zimy.

Hotel of Ice, Rumunsko

Tento ľadový hotel v Rumunsku, v srdci pohoria Fagaraš, je každoročne postavený výlučne zo snehu a ľadových blokov vyťažených z neďalekého ľadovcového jazera. Ľadové bloky dosahujú výšku 70 centimetrov a vážia takmer 31 kilogramov. A každý rok má hotel nejakú tému. Hostia môžu spať v dvojlôžkovej izbe alebo iglu – všetky sú vybavené zvieracími kožušinami a tepelnou podstielkou, aby im bolo poriadne teplučko.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nellie Huang (@wildjunket)

SnowCastle Resort, Fínsko

SnowCastle Resort vyrastie každý rok v obci Kemi vo Fínsku. Od júna do apríla sa hostia môžu poriadne vyblázniť v tobogane alebo sa môžu kochať nádhernými umeleckými výtvormi zo snehu a ľadu. Okrem toho si môžeš užiť aj zimný pobyt vo vilách Seaside Glass Villas, z ktorých všetky majú presklenú strechu, vďaka čomu je ideálna na pozorovanie polárnej žiary. Skvelá voľba pre tých, ktorí chcú zažiť ľadový hotel – no v noci zostať v teple.

Icehotel, Švédsko

Keď voda rieky Torne v severnom Švédsku každý rok zamrzne, z obrovského ľadu sa stavia Icehotel. Ten ponúka záujemcom okolo pätnásť až dvadsať štandardných ľadových izieb (samozrejme, s ľadovou posteľou), umiestnených v dvanástich ľadových apartmánoch. Nábytok tu každý rok musia vyrezať z ľadu. Okrem toho ťa určite zaujme aj úchvatná ľadová obradná sála – ideálna pre dokonalú zimnú svadbu.

Iglu Village, Rakúsko

Nádherný rakúsky hotel Iglu Village ponúka zasnežené izby s LED svetlami a posteľami s ovčími kožušinami a spacím vakom, ktorý ťa zahreje aj počas extrémne chladných nocí. Ak sa chceš poriadne opiť, tak máš k dispozícii dokonca ľadový bar, ktorý podáva nápoje v ľadových pohároch!

Snowhotel Kirkenes, Nórsko

Tento ľadový hotel v Nórsku sa pýši nielen svojim krásnym prostredím, ale aj neuveriteľným množstvo zábavných či zaujímavých aktivít – vrátane farmy so sobmi, husky a šteniatkami, ako aj zapožičanie bicyklov či pobyt v saune. Každá izba v ľadovom hoteli poskytuje pohodlný matrac s tepelnou izoláciou obklopený ľadovými blokmi. 

Hotel Kakslauttanen Arctic Resort, Fínsko

Nie si veľkým fanúšikom ľadových matracov? Potom určite navštív jeden z najúžasnejších sklenených iglu hotela vo Fínsku. Ak sem pocestuješ v správnom ročnom období, uvidíš dokonca aj polárnu žiaru. Niektoré ubytovacie zariadenia v tvare iglu majú dokonca vlastné krby a kuchynky. Hotel Kakslauttanen Arctic Resort ponúka aj rustikálne chatky.

Hoshino Resorts Tomamu Ice Village, Japonsko

Tento ľadový hotel sa nachádza v ľadovej dedine Hoshino Resorts a má strop v tvare kupole, steny a nábytok vyrobený z ľadu. Vo vnútri kupoly je absolútny pokoj a ticho, pretože hrubý ľad blokuje zvuky zvonku. Teplé spacie vaky ťa obránia pred chladom a okrem toho si môžeš tiež užiť množstvo rôznych podujatí a zariadení, vrátane kaviarne s ľadovými nápojmi, obchodu s ľadovým ovocím, ľadového baru, ľadovej kaplnky, ľadového ateliéru a mnohých ďalších vymožeností. Hostia môžu relaxovať vo vonkajších ľadových kúpeľoch Arctic Bath, z ktorých sa naskytá panoramatický výhľad na okolitý brezový les.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 10:36