Pexels.com/Taryn Elliott, Son Tung Tran
StoryEditor

Vitaj v pekle alebo v modrom meste. Navštívil by si tieto zvláštne miesta?

pc23.04.2022., 13:15h
Pokiaľ si myslíš, že už ťa nič nedokáže prekvapiť, pozri si nezvyčajné miesta, o ktorých si možno ani netušil.
Lajkuj Brainee.sk na

Každé miesto na svete je svojím spôsobom jedinečné, no v niektorých prípadoch je ťažké uveriť, že vôbec existuje. Kolumbijský ostrov Santa Cruz del Islote, mesto Whittier na Aljaške či Matmata na juhu Tuniska ťa svojou výnimočnosťou prekvapia. 

Jaskynné mesto

Malé mesto Matmata na juhu Tuniska je známe vďaka zvláštnym obydliam pôvodných obyvateľov. Tie boli budované niekoľko metrov pod zemou. Istá časť obyvateľov údajne v týchto priestoroch stále žije.

Tunisko Pexels.com/Son Tung Tran

Jedna budova pre všetkých obyvateľov 

Celá populácia mesta Whittier na Aljaške je sústredená na jedno miesto. Podľa informácií portálu Bright Side sa v 14-poschodovej budove bývalého vojenského zariadenia nachádzajú všetky obchody, taktiež aj policajná stanica, nemocnica či kostol.

V meste žije menej ako 220 ľudí. Počas letných mesiacov je však obľúbenou turistickou destináciou, píše sa na oficiálnej stránke mesta.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lipps (@lipps_trips)

Modrá, ktorú si zamiluješ

Mesto Chefchaouen v Maroku je známe vďaka výnimočnej atmosfére. Jeho jedinečný šarm miestami vytvára dojem nereálnosti. Fasády budov, dvere, dokonca aj niektoré schody majú rôzne odtiene modrej, uvádza portál Visit Morocco.

Maroko Pexels.com/Taryn Elliott

Mimozemské mesto

V roku 1947 sa pri meste Roswell v Novom Mexiku zrútil objekt, ktorý je dodnes predmetom diskusií. Odvtedy je oblasť všeobecne známa ako mimozemské mesto.

Život bez komárov

Kolumbijský ostrov Santa Cruz del Islote je dlhý 120 metrov a široký 100 metrov. Zaujímavá je legenda, ktorá hovorí, že rybári z blízkych ostrovov strávili noc na Santa Cruz. Následne sa tam rozhodli ostať natrvalo, pretože zistili, že tam nie sú žiadne komáre, objasňuje portál CNN.

Tí, ktorí chcú preskúmať ostrov, sa väčšinou musia ubytovať na susednom ostrove Múcura. Následne sa môžu presúvať motorovými člnmi. 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Así es Colombia (@asiescolombia_)

Extrémne podmienky

Ojmjakon je zas malá dedina ležiaca viac ako päťtisíc kilometrov od Moskvy v sibírskej oblasti východného Ruska. Je preslávená svojimi extrémnymi podmienkami a okrem toho je známa ako najchladnejšie obývané miesto na svete.

Obec v skale

Setenil de las Bodegas je španielska obec ležiaca v provincii Cádiz v Andalúzii. Preslávila sa svojím pôdorysom, pričom centrum obce je nalepené na stene skalného previsu a rozprestiera sa pozdĺž toku rieky Guadalporcún. Obec každoročne láka turistov z celého sveta.

Bez elektriny či tečúcej vody

Kalifornská komunita The Slabs je obývaná najmä tulákmi a tými, ktorí nemajú kam ísť. Ľudia tam údajne žijú v prívesoch a improvizovaných chatrčiach bez tečúcej vody či elektriny. V okolí sa potulujú svorky psov, približuje portál Bright Side.

Napriek svojmu divokému vzhľadu si mesto v posledných rokoch prešlo výraznou premenou. Jeho populácia sa zväčšuje, uvádza portál Road Trippers.

Pekelné mesto

Bol si už niekedy v pekle? Mestečko na juhovýchode Michiganu je preslávené svojím pekelným imidžom. Turisti sa radi fotia pri tabuliach s názvami „Vitajte v pekle“ alebo „Pozdravy z pekla“.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jake (@itsjakesjourney)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 18:57