Flickr.com
StoryEditor

Viac ako polroka na mori a možnosť vidieť celý svet. Výletná spoločnosť ponúka nezabudnuteľný zážitok

Blanka Kucharovicová19.06.2021., 09:00h
Ak by ste chceli prežiť január až júl 2023 na výletnej lodi, tentoraz máte smolu. Cesta okolo sveta za približne 40 000 eur bola vypredaná za menej než 24 hodín. Začína v San Franciscu 15. januára a potrvá 180 dní.
Lajkuj Brainee.sk na

Cestovatelia, ktorí si plavbu zakúpili, precestujú 96 destinácií, 27 ostrovov, 33 krajín sveta vrátane Namíbie, Argentíny, Spojených arabských emirátov, Vietnamu a Thajska. Hostia na palube lode MS Insignia navštívia štyri rôzne kontinenty, prejdú celkovo 24 časových pásiem a dokonca zažijú tri dni plavby po Antarktíde.

Zvýšenie záujmu o cestovanie

Kapacita lode je 648 pasažierov. Rýchlosť, akou sa lístky vypredali, svedčí o obrovskom dopyte po cestovaní, ktoré je posledný rok v súvislosti s pandémiou koronavírusu obmedzené. Plavbu organizuje spoločnosť Oceania Cruises so sídlom v Miami, ktorá oznámila, že viac ako 33 percent lístkov zakúpili cestujúci, ktorí predtým nič podobné nezažili. Podľa spoločnosti to signalizuje, že u ľudí narastá trend cestovania a potreby vyskúšať niečo nové. Hovorí Bob Binder, výkonný riaditeľ spoločnosti: „Napriek výzvam, ktorým dnešný svet čelí, sú cestujúci jednoznačne optimistickí v súvislosti s budúcnosťou cestovania.“

Pamiatky naprieč svetom

Itinerár plavby zahŕňa možnosť vidieť 60 miest zapísaných vo svetovom dedičstve UNESCO.

​Medzi nimi sú napríklad Veľký čínsky múr, archeologické prístavisko Valongo Wharf v Riu de Janeiro v Brazílii, šintoistická svätyňa Icukušima-džindža v Japonsku, Singapurská botanická záhrada, Sopka Kamčatky alebo Národný park Glacier v USA.

Hostia budú svedkami jedného z najposvätnejších budhistických rituálov, Obradu darovania v Yagone v Mjanmarsku, uvidia aj kultúrnu výstavu v Buenos Aires, navštívia remeselnícky trh s ochutnávkou tradičných jedál a nápojov v Kapskom Meste a zažijú autentickú beduínsku noc na arabskej púšti Al Maha blízko Dubaja.

Viac dní na mori

Pre viacerých pasažierov je šesť mesiacov málo. Spoločnosť sa rozhodla, že si cestujúci budú môcť plavbu predĺžiť. Oceania Cruises turistom ponúka ďalšiu atraktívnu alternatívu – vidieť celý svet za 218 dní. Aj keď spoločnosť zatiaľ ďalší výlet oficiálne neoznámila, nevylučuje, že takéto podobné plavby bude organizovať aj v budúcnosti.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 22:22