V Santanderi nájdeš promenády, biele pláže či hory.Unsplash/Jose Cespedes Balongo
StoryEditor

Top lacné letenky z Bratislavy. Za cestu do Bulharska či Stredomoria zaplatíš menej ako v piatok v bare

kov10.06.2022., 13:00h

Prichádza čas dovoleniek a výletov. Či už miluješ slnečné pláže a relax, alebo je ti skôr blízky nočný život, tieto destinácie ti majú čo ponúknuť.

Lajkuj Brainee.sk na

Aj ty si si povedal, že keď sa svet konečne spamätal z pandémie covid-19, tak si toto leto vyrazíš na poriadny výlet, no zároveň máš hlboko do vrecka?

Nemusíš zúfať, Brainee ti prináša tipy na letenky do fantastických destinácií, ktoré stoja menej než tvoj piatkový účet v bare, teda minimálne väčšina z nich.

Alghero

V talianskom meste, ktoré leží na Sardínii, si môžeš vychutnať nádherné piesočné pláže, ale aj zaujímavé historické pamiatky. Ďalším lákadlom je miestna gastronómia, ktorá sa vyznačuje katalánskym vplyvom. Ak si milovník morských plodov, určite si prídeš na svoje. 

image

Talianske mesto Alghero.

Unsplash/Eugene Chystiakov

Alghero býva označované aj ako perla Stredomoria, a je považované za významnú európsku turistickú destináciu. Ak chceš svoj oddych tráviť aktívnejšie a rád športuješ, približne 22 km od Alghera sa nachádza pobrežná horolezecká cesta – Via Ferrata del Cabirol. 

image

Talianske mesto Alghero.

Unsplash/Jürgen Scheeff

Ak sa budeš chcieť trochu schladiť, neďaleko Alghera sa nachádza nádherná praveká jaskyňa, ktorá je obľúbenou miestnou atrakciou. Cena letenky z Bratislavy do perly Stredomoria sa pohybuje už od 20 eur.

image

Koľko zaplatíte v Chorvátsku za mýto a ktorá je najkratšia cesta z Bratislavy do Záhrebu? Otestujte sa v praktickom kvíze

Sofia

Aj keď pre Slovákov je Bulharsko najmä vďaka moru vyhľadávanou destináciou, jeho hlavné mesto Sofia zostáva pre mnoho ľudí neobjaveným pokladom. 

Metropola Bulharska je povestná svojimi trhmi, ktoré môžeš nájsť doslova na každom rohu. Či už sa zaujímaš o jedlo, umenie, knihy, alebo čokoľvek iné, v Sofii to zaručene nájdeš.

image

Hlavné mesto Bulharska.

Unsplash/Deniz Fuchidzhiev

Kultovú povesť má medzi domácimi takzvaný Market Hall či blšie trhy so starožitnosťami a umením. Reštaurácie či streetfoody majú priaznivé ceny, čiže ak miluješ gastro výlety, Sofia by ti určite nemala ujsť. 

Okrem toho je mesto známe energickým nočným životom, ktoré ponúkajú miestne kluby a bary. Do Sofie sa z Bratislavy dá letieť už od smiešnych 12 eur.

image

Market Hall.

Unsplash/Georgi Kyurpanov

Londýn

Paláce aj mrakodrapy, rušné ulice či pokojné parky, obrovský kus histórie či rázovité krčmy, ale aj miesta, ktoré poznáš z Harryho Pottera, to všetko ponúka anglická metropola. 

Okrem skvostov starého Londýna, ako je Tower Bridge či jeden z najväčších kostolov na svete - Katedrála svätého Pavla, je veľkou miestnou vychytávkou napríklad akvárium SEA LIFE, kde sa môžeš pozrieť do hlbín morského života.

image

Akvárium SEA LIFE v Londýne.

Twitter/SEA LIFE London Aquarium

Slávne trhy v Camden Town zase potešia všetkých milovníkov dobrého jedla, vrátane vegetariánov a vegánov. Letenky do Londýna z Bratislavy si vieš zakúpiť aj za približne 38 eur.

Santander

Malorka, Valencia či Madrid sú známe turistické centrá. Ak však miluješ promenády, biele pláže či hory, všetko nájdeš v tomto prístavnom meste.

Santander Španieli prezývajú aj poetickým názvom „Nevesta mora“, a patril napríklad aj medzi obľúbené miesta španielskeho kráľa Alfonza XIII. K najkrajším miestam v Santandri patrí maják na neďalekom útese. Nájdeš tu unikátny výhľad na záliv, ale aj kaviareň či galériu s umeleckými predmetmi.

image

V Santanderi nájdeš promenády, biele pláže či hory.

Unsplash/Jose Cespedes Balongo

Pravdepodobne najväčším turistickým lákadlom je však slnkom zaliata pláž El Sardinero. Ak sa ocitneš v Santandri, určite musíš ochutnať miestne špeciality a vychýrené reštaurácie, ktoré sa špecializujú na morské plody.

Do španielskej destinácie sa z Bratislavy letecky dostaneš už od 75 eur.

Za zmienku určite stoja aj Brusel, Miláno či Thessaloniki, do ktorých sa letecky môžeš dostať za cenu, ktorá určite nepresiahne 100 eur.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:24