FamilyparkMartin Matula Photography
StoryEditor

Objektívy kamier ho milujú. Nový klip v ňom točila Dominika Mirgová, známy je tiež zo seriálov. Páčiť sa bude aj tebe

PR článok22.06.2022., 00:00h

Už dávno neplatí, že kolotoče, labute a húsenkové dráhy patria iba k jesenným jarmokom a hodom. Len hodinu jazdy autom od Bratislavy sa pri rakúskom mestečku Rust rozprestiera najväčší zábavný park v našom regióne. Je viac ako pravdepodobné, že ho tvoje oči zazreli buď na televíznej obrazovke, alebo pri sledovaní klipov. Spoznaj s nami príbeh Familyparku a uži si v ňom nefalšovanú dávku letnej zábavy. Z novej atrakcie budeš paf!

Lajkuj Brainee.sk na

V 70. rokoch 20. storočia si na západ od Bratislavy, neďaleko brehov Neziderského jazera, sympatická rakúska rodinka Müllerovcov začala budovať svoje budúce impérium. Pri mestečku Rust totiž vznikol roztomilý rozprávkový park, popretkávaný romantickými chodníčkami a bytosťami, ktoré možno poznať z ľudových rozprávok a príbehov. O polstoročie neskôr je rozprávkový les už len maličkou súčasťou najväčšieho zábavného parku v našom regióne. Müllerovci svoje kráľovstvo, rozprestierajúce sa na ploche 145-tisíc metrov štvorcových, predali, no ich veľdielo napreduje ďalej a rok čo rok prináša nové atrakcie, ktoré v našom okolí nemajú ani obdobu, ani konkurenciu.

V súčasnosti je Familypark rozdelený do viacerých tematických svetov. Na svoje si za jeho bránami príde každá veková kategória. Nezáleží na tom, či miluješ húsenkové dráhy, adrenalín, romantickú jazdu na retiazkovom kolotoči alebo letné osvieženie v podobe vodných atrakcií. Za primerané vstupné dostaneš patričnú dávku zábavy a investíciu do svojho dňa určite neoľutuješ. Navyše, človek nebude ani smädný, ani hladný. Okrem toho, park tienia koruny vysokých stromov, takže v lete predstavuje ideálne útočisko pred páliacim slnkom. A okrem toho, Familypark je fotogenickým miestom a skvelým spotom na storíčka. Parádny letný videoklip v ňom pred pár dňami točila aj Dominika Mirgová s Alanom Murinom. V polovici mája malo video ku skladbe 24SEDEM premiéru.

Zákutia Familyparku učarovali aj tvorcom jedného z najsledovanejších slovenských seriálov Oteckovia či Pán profesor. Každoročne je vyhľadávanou destináciou slovenských rodín a známych osobností, obľubuje ho Šorty, Emma Drobná, Matúš Krnčok s rodinou, Patra Bene a ak už máš potomka, pravdepodobne registruješ atrakcie pre najmenších aj z videa od Fíha Tralala.

image
Martin Matula Photography

Poučí aj zabaví. Leto vo Familyparku ti osvieži aj lietajúci stroj Leonarda da Vinciho.

V čom ale tkvie tajomstvo úspechu Familyparku? V rakúskej dôslednosti, precíznosti, neustálych investíciách, bezpečnosti a v skúsenostiach súčasného majiteľa, ktorý má so zábavnými parkmi skúsenosť naprieč celou Európou. Vo Familyparku všetko funguje s dôrazom na dôslednosť našich západných susedov. Okrem toho sa vždy na začiatku sezóny spúšťa niektorá z nových atrakcií. Lákadlom tohto roka je tzv. Bobrí hrad, súčasťou ktorého je aj najvyššia vodná šmykľavka široko ďaleko. Osemmiestne člny budú špeciálnym výťahom vytiahnuté do výšky 17 metrov a následne spustené na hladinu jazera. Celková dĺžka jazdy Bobrím hradom dosiahne štyri minúty, čo z neho robí atrakciu tohto leta. Jednoducho the must!

image
Martin Matula Photography

Najvyššiu vodnú šmykľavku široko-ďaleko v júli sprístupnia práve vo Familyparku.

Výhodou Familyparku je tiež stránka v slovenskom jazyku. V slovenčine sú aj všetky popisy a potrebné informácie. Zabudnúť nemožno ani na bezplatné veľkokapacitné parkovisko. Nechaj sa nami inšpirovať a preži leto v hesle HAPPY, MAGIC, FUN!

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/cestovanie/tipy, menuAlias = tipy, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
19. apríl 2024 16:58