Na Pohode sme ochutnali viaceré špeciality.Brainee
StoryEditor

Na Pohode sme ochutnali podpecník, grilovaný oštiepok aj palacinky. Čo nám chutilo najviac?

pc10.07.2022., 15:00h

Bez chutného jedla a dobre vychladeného piva si viacerí nevedia poriadny festival ani predstaviť.

Lajkuj Brainee.sk na

Návštevníci Pohody si užili tri dni festivalu. Každý si prišiel na svoje, či už to boli vystúpenia, diskusie, alebo atrakcie. Mladí ľudia sa počas jednej z našich ankiet zhodli na tom, že najviac peňazí míňajú na alkohol, najmä na pivo, pričom hneď za ním nasleduje jedlo. To sme sa rozhodli „otestovať“ aj my.

Výber jedál, ktoré sme ochutnali

Tri dni predstavujú veľmi krátky čas na to, aby sme stihli vyskúšať všetko. Podarilo sa nám ochutnať len malú časť festivalových pochúťok. Prestravovali sa aj vegetariáni či vegáni. Problém nemali ani tí, ktorí majú intoleranciu na lepok alebo laktózu.

image

Najviac míňam na alkohol. Radšej sa nepozerám na svoj bankový účet, hovoria po dni na Pohode návštevníci

Do veľkej miery sme sa inšpirovali návštevníkmi, pričom viacerí, ktorých sme oslovili, sa zhodli, že palacinky a grilovaný oštiepok patria medzi ich najobľúbenejšie jedlá na festivale.

Ťažko objektívne posúdiť, ktoré z vyskúšaných jedál bolo najlepšie, keďže nie sme gastro odborníci, a každému z nás chutí niečo iné. V galérii ti však prinášame výber jedál, ktoré sme ochutnali.

Návštevníci festivalu o jedle

K jedlu na festivale sa vyjadrili aj návštevníci. Veľký úspech, čo sa týka lajkov, zožal grilovaný oštiepok. Komentujúci na Facebooku sa zhodli, že je to festivalová pochúťka najmä v neskorých nočných a skorých ranných hodinách.

To pre Brainee potvrdil aj Denis, návštevník festivalu. „Zaručene mi najviac chutil grilovaný oštiepok. Milujem syr a urobili ho skutočne kvalitne,“ prezradil.

Ľudia si okrem toho vychutnali aj gyózu. „Pohoda festival spôsobuje gyóza závislosť,“ napísala Michaela. „Ak by nič iné na festivale nebolo, vystačím si gyózou,“ pridala sa Mimi.

Tak, ako nám, aj ostatným návštevníkom chutil podpecník. „Niet nad starú dobrú klasiku,“ skonštatovala Michaela. „Milujem podpecníky. Je to absolútna klasika na Pohode,“ dodala Lenka.

Bez ktorého jedla si nevieš predstaviť festival ty?

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 02:52