Unsplash/Rachel Park
StoryEditor

Chceš zájsť v Bratislave na chutné raňajky, ale nevieš kam? Prinášame 7 tipov na super podniky

Eliška Trpíšková01.10.2021., 08:00h
English breakfast, omeleta z domácich vajíčok či chrumkavý croissant. Objav s nami to najlepšie raňajkové menu.
Lajkuj Brainee.sk na

Brixton House

Brixton House si v poslednej dobe získal naozaj veľkú pozornosť a ľudia sa v tomto podniku zastavujú nielen na večerný drink, ale rovno aj na kávu, zákusok či obed. Brixton je otvorený od deviatej hodiny ráno čo znamená, že podávajú aj raňajky. V ponuke nájdeš napríklad obľúbené English breakfast.

Ak si teda milovníkom tradičných anglických raňajok, v Brixtone si tento mix v podobe opečenej klobásky, slaninky, vajíčok a fazule môžeš vychutnať bez problémov a najmä bez vycestovania do Veľkej Británie! Okrem toho však v ponuke nájdeš aj ich preslávený avo toast, ktorý aj napriek tomu, že ho majú v menu počas celého dňa, najlepšie chutí práve na raňajky. Ďalšou chutnou alternatívou sú vajcia Benedict a ak preferuješ sladké, určite vyskúšaj ich skvelé Brixton waffles alebo croissant s nutelou a džemom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Brixton House (@_brixtonhouse_)

Mondieu

Podnik, na ktorý sa môžeš spoľahnúť vždy a všade je jednoznačne notorické Mondieu otvorené od roku 2013.

Výborné raňajky ponúkajú už nejaký ten piatok a výhodou je, že pobočky majú na viacerých miestach v Bratislave.

Ak to máš teda ďaleko do Starého Mesta, odskočiť si môžeš pokojne aj do Bory Mall v Lamači. Ich raňajkové menu zahŕňa napríklad čerstvo upečený croissant poliaty čokoládou, rôzne druhy sladkých francúzskych toastov či lievance s čučoriedkami.

Pre milovníkov slaných raňajok majú v ponuke zasa croissant na slano so syrom a šunkou, praženicu s avokádom a baby špenátom, chlebík s avokádovou nátierkou a vajcom alebo plnenú omeletu. Ak sa ti zbiehajú sliny aspoň tak ako nám, urob si ráno čas a zájdi na dobré raňajky. Ak však patríš medzi sedmospáčov, máme pre teba dobrú správu! Raňajkové menu podávajú kedykoľvek, takže omeletu či lievance si môžeš vychutnať aj na večeru!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mondieu #mondieu (@mondieucafe)

Urban Bistro

Urban Bistro je dnes už neodmysliteľnou súčasťou Bratislavskej gastro scény a ak by sme mali pre teba vybrať vhodné miesto na raňajky, tento podnik by určite nemohol chýbať. Okrem hipsterského interiéru ťa môže dovnútra zlákať aj netradičná ale zato výborná omeleta s lososom, lievance so sezónnym ovocím a javorovým sirupom, lievance s morčacím mäsom, volským okom a guacamole, avokádový toast či vajcia s chedarom, morčacím mäsom a guacamole.

Nejde o raňajky, ktoré si môžeš bežne urobiť doma, a preto by si mal tieto netradičné chute určite vyskúšať. Raz za čas treba experimentovať a sme si istí, že raňajky v Urban Bistro určite neoľutuješ. Rovnako ako v Mondieu, aj tu podávajú raňajkové menu kedykoľvek, takže ak to nestihneš o ôsmej ráno, zastaviť sa môžeš aj o ôsmej večer!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa URBAN_BISTRO (@urban_bistro)

Kruh remeselná pekáreň

Kruh remeselná pekáreň patrí medzi Bratislavské novinky a vlastnia ju manželia Milko a Emília Tomljenovićovci. Ide o lokálnu pekáreň, ktorá sa nachádza na Vajnorskej ulici na rozhraní medzi Ružinovom a Novým Mestom. Pekáreň síce nedisponuje tradičným raňajkovým menu na aké sme zvyknutí z iných lokálov, no ich čerstvé pečivo a koláče od výmyslu sveta si kľudne môžeš dať aj na raňajky.

Otvorené majú už od siedmej hodiny ráno a v ich ponuke nájdeš rôzne druhy croissantov, jedno z najznámejších francúzskych pečív Pain au chocolat s kvalitnou roztopenou čokoládou či citrónovo makový chlebík. K tomu už len dobrá káva a dokonalé ráno je na svete!

Ďalšou alternatívou je, že si ráno v pekárni kúpiš domáci kváskový chlebík a doma si k nemu spravíš tvoju obľúbenú nátierku. Najlepšie na tom celom je, že pekáreň sa ešte len rozbieha a svoje menu neustále rozširuje.

Spolupracujú aj s rôznymi inými podnikmi a ich dobroty tak nájdeš napríklad aj v obľúbenej kaviarni Sväg to go.

Five Points

Určite poznáš staromestskú kaviareň Five Points, ktorá sa preslávila takzvaným selfieccinom a kvalitnou lahodnou kávou. Bol si tam však už niekedy na raňajky? Ak nie, určite by si to mal zmeniť! Ich raňajkové menu obsahuje napríklad tradičné English breakfast, debrecínske párky s horčicou, bagel so slaninou a vajíčkom, avokádový bagel či praženicu. Pre milovníkov sladkého majú v ponuke klasický croissant s maslom a džemom, či mandľový jogurt s granolou. K tomu už len ich preslávená káva, výhľad na Staré Mesto a perfektný deň môže začať! Otvorené majú od deviatej ráno, takže navyše si stihneš aj pospať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Five Points Bistro (@fivepointsbistro)

Enjoy Coffee

Ďalším podnikom v srdci Starého Mesta je Enjoy Coffee. Aj napriek tomu, že ide primárne o kaviareň a môžeš si tam vychutnať to najlepšie capuccino, pridať k tomu môžeš aj výborné raňajky. V menu nájdeš napríklad vajcia Benedict, English breakfast alebo vegánsku mandľovú kašu.

V ponuke majú aj dva slané chlebíky – prvý z nich obsahuje krémový syr feta s avokádom a vajíčkom a druhý zasa syr ricotta, prosciutto a červený pomaranč. Okrem raňajok si v ich bistre môžeš vychutnať aj domáce koláče a na jeseň určite padne vhod horúca čokoláda. Otvorené majú od pol deviatej ráno a nám sa už teraz zbiehajú slinky!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Enjoy Bistro (@enjoybistrosk)

La Crema

Ak si si myslel, že sme zabudli na obľúbený podnik pri Dunaji, tak si sa hlboko mýlil. La Crema je nielen obľúbeným miestom pre stretnutie s kamarátmi a večernú sishu, ale taktiež aj na chutné raňajky. Určite si si neraz listoval ich ponuku, na ktorej ti padli oči na raňajkové menu. So slaného tam nájdeš napríklad klasické miešané vajíčka na cibuľke so šunkou a syrom, šunkovú omeletu s kukuricou a rukolou či zapečené toasty. Sladká ponuka zahŕňa zasa bio ovsenú kašu, croissant s maslom a jahodovým džemom, jogurtovú misku alebo Acai misku. Vybrať si môžeš naozaj so širokého spektra jedál, ktoré si môžeš vychutnať v dobrej spoločnosti a perfektného výhľadu! Otvorené majú od ôsmej hodiny ráno a cez víkendy od deviatej.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/gastro/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 20:17