Johny Depp so svojou právničkou.Pool/Reuters
StoryEditor

Koniec procesu, ktorý sledoval celý svet. Johnny Depp si vypočul verdikt, ktorý sociálne siete čakali

Martina Bednárová01.06.2022., 21:35h

Porota dospela k rozhodnutiu v snáď najsledovanejšom súdnom procese posledných rokov. Rozhodovala sa len trinásť hodín.

Lajkuj Brainee.sk na

Podľa poroty si Heard domáce násilie vymyslela a obvinila svojho bývalého hviezdneho manžela krivo. Na súd si prišla herečka vypočuť verdikt obklopená svojimi právnikmi, Johnny Depp bol v Anglicku s priateľmi.

Porota rozhodla

Porota zložená z občanov USA sa jednoznačne uzniesla a stĺpček v The Washington Post, v ktorom herečka nepriamo obvinila Deppa z týrania, nazvala plným lží. Nariadila Amber Heard zaplatiť Johnnymu odškodné 15 miliónov dolárov za to, že o sebe v spomínanom stĺpčeku verejne hovorila ako o obeti domáceho násilia. Súd sa priklonil na stranu Deppa vo všetkých prípadoch obžaloby. Potvrdil, že Heard ho poškodila zámerne a vypovedala o ňom skutočnosti, ktoré neboli pravdivé.

Aj keď porota počas celého procesu a, samozrejme, aj rozhodovania, nemala prístup k televízii a internetu, práve sociálne siete už dávnejšie "rozhodli" o verdikte. Verejná mienka sa výrazne priklonila na stranu Johnnyho Deppa. Herec netajil, že mal problém s drogami a alkoholom a aj počas manželstva s Heard sa viackrát dostal do stavu, na ktorý nebol hrdý. Obvinenia z týrania, fyzického a psychického, však odmietal. Naopak vo výpovediach a dôkazoch Heard našli advokáti mnoho nezrovnalostí. 

O čo vlastne v procese išlo

Depp podal žalobu na Amber Heard kvôli jej stĺpčeku v denníku The Washington Post z roku 2018, v ktorom sa texaská herečka označuje za „verejne známu tvár domáceho násilia“, hoci svojho bývalého manžela priamo nespomína.

image

Kate Mossová: Johnny Depp do mňa nikdy nestrčil, nekopol ma, ani nezhodil zo schodov

Okrem svojich hviezdnych rol zastávali aj rolu manželskú. Posledných šesť týždňov vychádzalo najavo, že ich vzťah nebol rozhodne idylický. Bitky, alkohol, drogy, ponižovanie, emocionálne týranie. To vraj mali obaja manželia zažívať roky. 

Herec tvrdí, že kvôli článku prišiel o prácu na niekoľkých výnosných filmoch a požaduje od Heard odškodné vo výške 50 miliónov dolárov. Herečka následne podala na herca protižalobu, v ktorej požadovala od Deppa dvojnásobnú čiastku.

 

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 13:49