Odhaduje sa, že jeho majetok je 150 miliónov amerických dolárov.Evelyn Hockstein/Reuters
StoryEditor

Kam zmizli Deppove milióny? Drahé darčeky pre Amber, súdne spory či kúpa ostrovu ho stála poriadny balík

som11.06.2022., 13:00h

Z čísel a bizarností, na ktoré slávny herec Johnny Depp míňal peniaze, sa ti zatočí hlava. Len malá ochutnávka na úvod – za vystrelenie popola svojho obľúbeného spisovateľa z dela zaplatil podľa jeho vlastných slov päť miliónov dolárov.

Lajkuj Brainee.sk na

Súd rozhodol, že Amber Heard musí Johnnymu Deppovi zaplatiť odškodné vo výške 10,35 milióna dolárov. Deppov právnik však upozornil, že pre herca to nikdy nebolo o peniazoch. Je možné, že Johnny nebude svoju ex príliš súriť, aby čiastku vyplatila.

Možno si povieš, že pre Deppa, ktorý bol kedysi jedným z najlepšie zarábajúcich hercov na svete, je to úplná maličkosť, no pri jeho nákladnom životnom štýle sa mu pár miliónov rozhodne zíde. Jeho celkový čistý majetok mohol mať v jednom bode podľa jeho bývalého obchodného manažéra hodnotu až 650 miliónov dolárov (611 miliónov eur). Píše South China Morning Post.

image

Súd rozhodol, že Amber Heard musí Johnnymu Deppovi zaplatiť odškodné vo výške 10,35 milióna dolárov.

Evelyn Hockstein/Reuters

Ako je na tom teraz? Odhaduje sa, že jeho majetok je 150 miliónov amerických dolárov. A hoci je to stále „majland“, o hviezde Pirátov z Karibiku je známe, že s peniazmi narába bezhlavo od extravagantných darčekov pre Amber Heard až po drahé dovolenky. Depp sa v minulosti pokúsil obhájiť svoje výdavky a pre The Wall Street Journal povedal: „Sú to moje peniaze. Ak si chcem kúpiť 15-tisíc vatových tampónov denne, je to moja vec.“ 

Depp zarobil 300 miliónov dolárov (282 miliónov eur) za účinkovanie v Pirátoch z Karibiku a 68 miliónov dolárov (63 miliónov eur) len za stvárnenie Šialeného klobučníka od Tima Burtona. Napriek tomu, že bol v roku 2020 vyradený z Fantastických tvorov, po nakrútení iba jednej scény stále dostal 16 miliónov dolárov. 

image

Zápisník plný detailov z procesu Johnny Depp vs. Amber Heard predali. Výťažok pôjde na charitu

Najviac preplácaný herec Hollywoodu

Depp bol časopisom Forbes v roku 2016 označený za najviac preplácaného herca Hollywoodu, pričom sa odhaduje, že z každého dolára, ktorý dostal, bola návratnosť len 2,80 dolárov.

Obvinil svoju finančnú spoločnosť zo zlého hospodárenia

Keď si slávny herec uvedomil, že jeho bankový účet sa zmenšuje, obvinil svojich bývalých obchodných manažérov v The Management Group (TMG) zo zlého zaobchádzania s jeho peniazmi. Depp na súd v Los Angeles podal žalobu voči spoločnosti Management Group, kde sa usiloval o viac ako 25 miliónov dolárov, keďže sa im nepodarilo správne zaplatiť jeho dane, dopomohli mu k získaniu nevýhodných pôžičiek a refinancovaniu pre nehnuteľnosti a ďalšie služby. 

Depp tvrdil, že firma si vzala neoprávnený poplatok vo výške 28 miliónov dolárov a požičala 10 miliónov dolárov tretím stranám bez jeho súhlasu.

image

Depp má dve deti so svojou bývalou priateľkou Vanessou Paradis. Keď sa rozišli, dal jej dom za 4,5 milióna dolárov. 

Pool/Reuters

Doprial si ostrovy na Bahamách a 30-tisíc dolárov mesačne na víno

Spoločnosť TMG – ktorá spravovala Deppove peniaze v rokoch 1999 až 2016 – v protižalobe tvrdila, že herec premárnil svoj majetok tým, že mesačne utrácal dva milióny dolárov na svoj nákladný životný štýl. V roku 2017 The Hollywood Reporter nazval Deppa „hviezdou v kríze“ za to, že minul veľkú časť zo 650 miliónov dolárov, ktoré zarobil za predchádzajúcich 13 rokov. Deppa označili za „nekontrolovateľného“ kvôli plytvaniu peniazmi na extravagantné nákupy, vrátane straty viac ako päť miliónov dolárov za nákup troch ostrovov na Bahamách. 

V podaní sa uvádzalo, že Depp míňal 300-tisíc dolárov mesačne na výplaty 40 zamestnancom na plný úväzok a 30-tisíc dolárov mesačne za víno. V roku 2018 Depp pre Rolling Stone povedal: „Je urážlivé povedať, že som minul 30-tisíc dolárov za víno, pretože to bolo oveľa viac.“

Vystrelenia popola svojho obľúbeného autora z dela za päť miliónov

Protižaloba ďalej tvrdila, že minul 75 miliónov dolárov na kúpu a výzdobu 14 domov, 18 miliónov dolárov na nákup a renováciu 150-metrovej jachty a tri milióny dolárov na vystrelenie popola svojho obľúbeného autora Huntera S. Thompsona z dela. Hviezda  neskôr opravila  spoločnosť a povedala, že to bolo viac ako päť miliónov dolárov. 

Slabosť pre umenie a prehratý súd

Jeho bývalý finančný manažér tvrdil, že Depp každý mesiac míňa 100-tisíc dolárov na lekára pre závislosť a 200-tisíc dolárov na cestovanie súkromným lietadlom či 10-tisíc dolárov denne (1,8 milióna dolárov ročne) za bezpečnosť. Láska k umeniu ho tiež stála nemalý majetok. Údajne kúpil tri obrazy Leonor Fini z umeleckej galérie v New Yorku v celkovej hodnote 565-tisíc dolárov. 

V roku 2020 zažaloval britský bulvárny denník The Sun za ohováranie, ale spor prehral a bolo mu nariadené zaplatiť za publikáciu právne poplatky vo výške 840-tisíc dolárov . 

Darčeky

Herec údajne minul obrovské sumy na extravagantné darčeky, najmä pre Heard, vrátane Fordu Mustang v hodnote 150-tisíc dolárov a knihy Ernesta Hemingwaya v hodnote 155 -tisíc dolárov 

Depp má dve deti so svojou bývalou priateľkou Vanessou Paradis. Keď sa rozišli, dal jej dom za 4,5 milióna dolárov. 

Napriek svojej štedrosti vo vzťahoch, Deppov bývalý finančný manažér odmietol tvrdenia herca, že by rozdal časť svojho bohatstva na charitu. „Nepamätám si, že by som písal veľké šeky na charitu,“ povedal. „Bol to skôr jeho štýl ukázať sa na akcii alebo niečomu požičať svoje meno, než vypisovať šek.“

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 03:49