V Trutnove na severovýchode Čiech sa zišli nadšenci metalových kapiel, vegánskych jedál a bičovania.Idnes.cz/Martin Veselý
StoryEditor

Nechávajú sa zbičovať na verejnosti za zvukov metalovej hudby. Festival v českom Trutnove je poriadny bizár

Michal Čiernik15.07.2022., 12:00h

V stredu 13. júna sa v Trutnove na severovýchode Čiech zišli nadšenci metalových kapiel, vegánskych jedál a bičovania. Najbláznivejší päťdňový festival Obcsene Extreme sa koná od roku 1999.

Lajkuj Brainee.sk na

Tradíciou na festivale je úvodný deň plný neobvyklých súťaží. Ani tentoraz tomu nebolo inak. Areál Bojište sa v prvý deň festivalu ikonicky zmenil na bojovú arénu so šialenými súťažami. Metaloví fanúšikovia na improvizovanom okruhu preháňali v odpadkových košoch na kolieskach, taktiež si otestovali odolnosť zadku pri bičovaní.

Ako píše portál iDnes.cz, organizátori pripravili päť disciplín, hneď na úvod predstavili úplnú novinku - jazdu na šmykľavke, ktorú tvorila 15 metrov dlhá plachta pokrytá litrami lubrikačného gélu. Usporiadatelia ho na plochu rozotierali metlami ako zametači v curlingu. Na súťažiacich v spodnej bielizni a helmách liali roztok z plastových vedier. Šmykľavka nahradila jedenie pálivých papričiek, ktoré tentokrát v programe chýbalo.

„Nechceme záchranárom pridávať prácu, je lepšie, keď nič nerobia,“ vysvetlil Arnošt Rybín zo zoskupenia Fly High Tribe, ktoré bláznivé súťaže na Obscene Extreme organizuje.

Nasledovala jazda v plastových kontajneroch na odpad, ktorej sa zúčastnili posádky z Fínska, Francúzka či Rakúska. Po súbojoch obrími vatovými tyčinkami do uší na lávke, pri ktorých metalisti od usporiadateľov okrem heliem vyfasovali aj plynové masky, nasledoval zlatý klinec programu.

Do súťaže bičovania sa zapojila štvorica fanúšikov, ktorá preukázala obdivuhodnú guráž. So zaťatými zubami zvládli bitie trstenicou, plackou, bičom aj gumovou podložkou. Už po dvoch kolách pritom na ich zadkoch vyskákali výrazné podliatiny a ich tváre na každú ďalšiu ranu odpovedali bolestivou grimasou.

image

Najviac míňam na alkohol. Radšej sa nepozerám na svoj bankový účet, hovoria po dni na Pohode návštevníci

„Oni držia. Čo mám s nimi robiť?“ povedala Mili Picková, ktorá rany zasadzovala. Rozhodlo posledné kolo a desať rán koženou plackou. Traja zo štyroch súťažiacich vydržali až do úplného záveru.

„Chcel som vyskúšať, koľko toho pred ľuďmi vydržím. Bolelo to, ale čakal som, že to bude ešte horšie. Najbolestivejšie boli rany gumovou podložkou,“ uviedol Ládin, ktorý zvládol všetky kolá. Úplnú bodku za súťažným blokom obstaralo pitie pollitra slanej vody na čas.

Obscene Extreme potrvá do nedele, na jedinom pódiu sa vystrieda 80 kapiel z celého sveta. Hlavnými hviezdami sú švédski metalisti Dismember, Pig Destroyer, Infest a Macabre z USA alebo nemeckí veteráni thrash metalu Tankard.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 12:24