Princezná Diana zomrela v Paríži vo veku 36 rokov po tom, čo 31. augusta 1997 v skorých ranných hodinách havaroval Mercedes-Benz, na ktorom sa viezla.Instagram.com/alperyesiltas/
StoryEditor

Si zvedavý, ako by dnes vyzerala princezná Diana alebo Freddie Mercury? Umelec pomocou umelej inteligencie oživil hviezdy

Michal Čiernik31.08.2023., 10:00h

Fotograf Alper Yesiltas dokázal pomocou umelej inteligencie a softvéru na úpravu fotografií „vzkriesiť“ hviezdy, ktoré zomreli mladé. Strašidelné a realistické obrázky sú súčasťou projektu s názvom „Ako by sa nič nestalo“.

Lajkuj Brainee.sk na

Fotograf pomocou umelej inteligencie priviedol späť k životu hviezdy, ktoré nás opustili príliš skoro, a vytvoril priam strašidelné portréty princeznej Diany, Kurta Cobaina, Johna Lennona, Janis Joplin, Freddieho Mercuryho a ďalších.Realistické obrázky sú dielom Alper Yesiltasa, fotografa pôsobiaceho v Turecku, ktorý vytvoril portréty pre projekt s názvom „Ako by sa nič nestalo“. Na vytvorenie obrázkov použil softvér na vylepšovanie fotografií s umelou inteligenciou a programy na úpravu fotografií, uvádza MailOnline. 

„S rozvojom technológie AI som nadšený pretože všetko, čo si možno predstaviť, sa dá ukázať v realite,“ napísal Yesiltas o projekte.

„Keď som sa začal zaoberať technológiami, rozmýšľal som čo môžem robiť, aby ma to urobilo najšťastnejším. Chcel som opäť pred sebou vidieť niektorých ľudí, ktorí mi chýbali, a tak vznikol tento projekt,“ prezradil umelec.

image

Najzáhadnejšia kniha sveta má českú minulosť. Ani po sto rokoch dešifrovania Voynichov rukopis nikto celý nerozlúštil

„Najťažšou časťou tvorivého procesu pre mňa je, aby mi obraz pripadal „skutočný“. Najviac sa mi páči, keď obraz predo mnou vyzerá veľmi realisticky, ako keby ho nafotil fotograf,“ pokračoval Yesiltas.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 17:20