V mexickom meste veria, že ich chránia mimozemšťania.Twitter/cle_boo/
StoryEditor

Mesto už roky obchádzajú ničivé búrky. Obyvatelia veria, že ich chránia mimozemšťania

Michal Čiernik23.11.2022., 12:00h

Legenda hovorí, že mexické mestá Madero a Tampico sú chránené pred hurikánmi mimozemskou základňou už viac ako 50 rokov.

Lajkuj Brainee.sk na

Miestni obyvatelia veria, že túto oblasť v Mexiku už viac ako 50 rokov chránia pred hurikánmi a inými nebezpečnými búrkami mimozemšťania, uvádza portál Vice. Monitorujú Zem z podmorskej základne Amupac, ukrytej niekoľko kilometrov od pláže Miramar. Síce zvesti o podvodných mimozemských ochrancoch nie sú dokázané, na druhej strane sa ničivé hurikány až podivne často odkláňajú od pobrežia. 

Neidentifikovateľné predmety na oblohe

Keď bola García, miestna obyvateľka, dievčaťom vyrastajúcim v južnom cípe pohraničného štátu Tamaulipas, prežila veľké hurikány, ktoré v rokoch 1955 a 1966 zničili obe mestá. Hurikány však náhle prestali pustošiť spomínanú časť Mexika po záhadnej udalosti, ktorá zmenila jej život.

​García povedala, že ona a jeden priateľ videli v jeden večer v roku 1967 niekoľko lietajúcich objektov vo „formácii na oblohe“. Neskôr o tom povedala svojej rodine, ktorá to bagatelizovala a naznačila, že sú to len lietadlá. Nasledujúci deň, 7. augusta 1967, miestne noviny El Sol de Tampico uverejnili článok s titulkom Platillos Voladores Sobre Tampico alebo v angličtine „Flying Saucers Over Tampico“. Článok tvrdil, že tisíce obyvateľov boli svedkami leteckých javov a citoval dôstojníka riadiacej veže miestneho letiska, ktorý údajne napočítal „deväť neidentifikovaných objektov“.

image

Videl som telá mimozemšťanov, tvrdil poručík. Roswellský incident dodnes ľuďom nedá spávať

V priebehu rokov sa mýtus o Amupacu rozrástol, najmä po tom, čo sa hurikán Gilbert v roku 1988 odklonil od zasiahnutia Madera a Tampica po tom, čo meteorológovia predpokladali, že oblasť zasiahne smrteľná búrka. Búrka zabila viac ako 300 ľudí a spôsobila v Karibiku, USA a južnom Mexiku škody za miliardy dolárov. V roku 2005 sa na pláži Miramar objavili miestni obyvatelia držiaci nápisy, v ktorých žiadali mimozemšťanov, aby ich chránili pred blížiacim sa hurikánom Katrina. Ten sa rovnako odklonil, a v okolí New Orleans, spôsobil viac ako 1800 úmrtí. 

image

Búrka Karl z tohto roka nad plážou Miramar, ktorá nakoniec náhle zmenila smer.

Twitter/rod Mafud/

Vedecké vysvetlenie

Javier Francisco Álvarez, bývalý veliteľ meteorologického prístavu, ktorý roky sledoval počasie v regióne, povedal pre VICE, že je voči mimozemskej základni skeptický. Namiesto toho povedal, že „trajektórie týchto hydrometeorologických javov sú nestále, to znamená, že nie vždy zasiahnu tú istú časť alebo to isté miesto.“ Spomenul, že niekoľko ďalších miest pozdĺž pobrežia už dávno nezasiahol priamo hurikán, nielen Madero a Tampico.  nedostatok veľkých búrok v oblasti je spôsobené aj tým, že voda pri pobreží južného Tamaulipasu je o niečo chladnejšia ako ďalej na severe. „Keďže je morská voda o jeden alebo dva stupne chladnejšia, dokáže stiahnuť masu vzduchu a následne spôsobí zmenu kurzu hurikánov. Vzduchová hmota, ktorá vstupuje cez záliv, je odklonená smerom k pobrežiu Spojených štátov,“ vysvetlil

image

Záhada na Sibíri. Krátery pribúdajú, odborníci si to nevedia vysvetliť

​Carolina Infante, oficiálna historička v Madere, predložila inú teóriu. Povedala, že v roku 1967, v tom istom roku masového pozorovania OVNI, mesto postavilo aj pamätník Virgen del Carmen, patrónke námorníkov a rybárov. Mnoho náboženských členov komunity verí, že ochrana pochádza od nej, nie od mimozemšťanov. Keď sa však prejdeš pláže Miramar, rýchlo zistíš, ktorá z povier je populárnejšia.

image

Muž, známy výlučne ako El Marcianito, alebo v angličtine Malý Marťan, sa stal obľúbencom medzi turistami.

Twitter/vice News/

Turistická atrakcia

Pouličné stánky pozdĺž cesty vedúcej na pláž predávajú s mimozemskou tematikou všetko, načo si len spomenieš. V okolí týchto dvoch miest všetko od holičstiev až po reštaurácie využíva fenomén zelených mužíčkov. „Turisti prichádzajú na pláž kvôli mimozemšťanom. A samozrejme neodídu bez suveníru, kľúčenky, trička, čiapky, náramku, plyšového zvieratka či čokoľvek, čo súvisí s mimozemšťanmi,“ povedala Infante. „Je samozrejmé a pochopiteľné, že sa miestni snažia využiť tento fenomén pre seba.“ ​

image

Zabudni na roztomilých zelených mužíčkov. Výskumník varuje pred nebezpečnými mimozemskými civilizáciami

Muž, známy výlučne ako El Marcianito, alebo v angličtine Malý Marťan, sa stal obľúbencom medzi turistami. El Marcianito, sa fotí s návštevníkmi, prípadne doručuje objednávky z okolitých obchodov a reštaurácií. Pre turistov tvrdil, že je skutočným mimozemšťanom, ktorý bol vyhnaný z Amupacu za to, že mal blízke kontakty s ľuďmi. Peniaze, ktoré si našetrí za fotenie s turistami, plánuje použiť na opravu svojej vesmírnej lode.

V skutočnosti muž v maske býva so svojou rodinou v chudobnej časti mesta. Živia sa predajom ovocia a zeleniny na miestnom trhu a fotením s turistami si len prilepšuje. Napriek tomu si je však istý, že mimozemšťania existujú.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. máj 2024 03:36