Pred tridsiatimi rokmi zomrel Kurt Cobain.X/Popbase, Crockpics, Wikimedia/Rama/
StoryEditor

Pred tridsiatimi rokmi zomrel Kurt Cobain. Pochmúrny Klub 27 sa každý rok rozrastie o ďalších členov

Michal ČiernikČTK05.04.2024., 13:30h

Takto pred tridsiatimi rokmi zomrel legendárny spevák skupiny Nirvana Kurt Cobain. Svojím tragickým odchodom pripomenul neoficiálnu existenciu pochmúrneho spolku.

Lajkuj Brainee.sk na

Janis Joplinová (19. januára 1943 – 4. októbra 1970) sa so svojím chrapľavým hlasom, divokým prejavom, záplavou dlhých vlasov a rockerským štýlom života stala ikonou hnutia hippies. Zomrela na predávkovanie heroínom.

Jean-Michel Basquiat (22. decembra 1960 – 12. augusta 1988), významný americký maliar s haitskými koreňmi, sa preslávil najskôr v New Yorku ako spoluzakladateľ graffiti a neskôr, v 80. rokoch, aj ako neo-expresionista. Tento spoluzakladateľ street artu, preneseného do galérií, zomrel na predávkovanie heroínom.

image

Fenomén menom Harry Styles: Myslím si, že každý, vrátane mňa, má vlastnú cestu, ako prísť k svojej sexualite

Amy Winehouse (14. septembra 1983 – 23. júla 2011), britská jazzová, soulová a rythm‘n‘bluesová speváčka bola považovaná vo svojej dobe za najtalentovanejšiu speváčku všetkých čias.

Kariéru aj život jej ale zničila závislosť na drogách a alkohole. Zomrela po tom, čo sa doma v spálni upila na smrť a našli jej bezvládne telo ležať bez známok života.

image

Amy Winehouse (14. septembra 1983 – 23. júla 2011), britská jazzová, soulová a rythm‘n‘bluesová speváčka bola považovaná vo svojej dobe za najtalentovanejšiu speváčku všetkých čias.

Reuters/

Herec Anton Yelchin (11. marca 1989 – 19. júna 2016), bol stúpajúca hviezda známa stvárnením Chekova v novej sérii filmov Star Trek. Yelchina zasiahlo jeho vlastné auto, keď sa pohlo smerom dozadu po príjazdovej ceste jeho domu vo štvrti Studio City v kalifornskom Los Angeles. Vozidlo pritlačilo Yelchina k tehlovému stĺpu s poštovou schránkou a bezpečnostnému plotu.

image

Posledný do tohto neoficiálneho temného klubu pribudol známy herec Chance Perdomo.

X/Popbase/

Posledný do tohto neoficiálneho temného klubu pribudol známy herec Chance Perdomo. Hviezda seriálu Chilling Adventures of Sabrina, kde si zahral postavu Ambrosa Spellmana, či Landona vo filmovej série After, sa narodila 19. októbra 1996. V noci z piatka 29. marca na sobotu 30. marca 2024, Perdomo išiel na svojej motorke do Toronta, aby začal natáčať 2. sériu Gen V. Nehoda, ktorej účastníkom bol len on, sa hercovi však stala osudnou.

Portál iDnes patrí do portfólia vydavateľstva Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/kultura, menuAlias = kultura, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. máj 2024 22:32