Spievajúce dieťaFacebook/Hananya Naftali
StoryEditor

Nevinné dievča zaspievalo v kryte, dobylo internet. Teraz jej fandia aj hviezdy Frozen

kov09.03.2022., 13:00h
Video má na len na Facebooku viac ako 3 milióny pozretí.
Lajkuj Brainee.sk na

Spev malej Amelie dokáže roztopiť srdcia aj tých najväčších cynikov. Video dievčatka, ktoré v kryte interpretovalo pieseň Let it go z animovaného hitu Frozen, obletelo celý svet, píše BBC.

K podpore ťažko skúšaných ukrajincov, ktorí čelia ruskej invázii sa pridalo obrovské množstvo ľudí. K videu sa už vyjadrili aj samotné hviezdy filmu Frozen, ktorých Amelia svojim spevom dojala.

Malá speváčka

Jedinou ochranou mnohých obyvateľov Ukrajiny pred útokmi ruskej armády je kryt. Tam sa nachádzala aj Amelia, a svoj čas si krátila spievaním obľúbenej piesne. Jej anjelský hlások dojal nielen mužov v kryte, ale neskôr aj milióny ľudí na celom svete. Video sa stalo virálnym a zdieľala ho aj herečka z filmu Frozen Idina Menzel.

„Vidíme ťa. Naozaj ťa vidíme," napísala herečka na Instagrame a pridala modré a žlté srdiečka, teda farby ukrajinskej vlajky.

Autorka piesne, ktorú Amelia spievala Kristen Anderson-Lopez tiež zverejnila správu adresovanú „malému dievčaťu s krásnym hlasom“.

Na Twitteri napísala: „Túto pieseň sme s manželom napísali ako súčasť príbehu o uzdravení rodiny v bolestiach. Spôsob, akým ju spievate, je ako kúzelný trik, ktorý šíri svetlo vo vašom srdci a uzdravuje každého, kto ho počúva. spievame! Počúvame!"

Post Príspevok Twitter/Kristen Anderson-Lopez

​Josh Gad, ktorý v rozprávke nahovoril hlas snehuliaka Olafa, zase uverejnil post s textom: „Moje srdce je ohromené. Tieto úbohé deti. Títo úbohí ľudia. Chcem práve teraz objať a ochrániť toto a každé ďalšie dieťa v nebezpečenstve a cítim sa bezmocný."

​Na video zareagovali aj tisícky ďalších, vrátane herca zo Star Wars Marka Hamilla a speváčky Imeldy May, ktorá pozvala Ameliu, aby si s ňou zaspievala na pódiu, keď bude môcť.

Vo svojom pôvodnom príspevku pani Smekhová, ktorá video natočila uviedla, že sa rozprávala s priateľským a zhovorčivým dievčaťom v kyjevskom útulku, ktoré jej povedalo, že sníva o spievaní pred veľkým publikom.

Pani Smekhová navrhla, aby to skúsila, a vysvetlila, že má povolenie od Ameliinej matky na zverejnenie videa.

Ukrajinské vojenské sily a civilisti čelia silnému bombardovaniu odvtedy, čo Rusko koncom februára zaútočilo na svojho suseda. Pred bojmi momentálne utieklo už viac ako dva milióny ľudí.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:33