Twitter/billie eilish
StoryEditor

Dlhoočakávaný album Billie Eilish je vonku. Zopakuje Happier Than Ever úspech predošlého?

red30.07.2021., 10:46h
Speváčka po dlhej dobe vydala svoj druhý album. Pozri si videoklip k titulnej skladbe albumu „Happier Than Ever“.
Lajkuj Brainee.sk na

Popová superstar vo štvrtok v noci vydala svoj druhý album s názvom „Happier Than Ever“. „Mám chuť plakať,“ napísala speváčka v príspevku na Instagrame krátko po polnoci. „Pri tvorbe tohto albumu som vyrástla a zažila veľa sebarealizácie.“ Album bol podľa jej slov „najuspokojivejším a najhlbším zážitkom, aký kedy so svojou hudbou zažila“. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa BILLIE EILISH (@billieeilish)

Zopakuje úspech?

Happier Than Ever je vyvrcholením intenzívneho obdobia, počas ktorého sa Eilish stala novou popovou hviezdou určujúcou trendy svojej doby. Album, na ktorom je 16 piesní, nadväzuje na niekoľkonásobne platinový debut speváčky z roku 2019 s názvom „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, vďaka ktorému sa stala iba druhou umelkyňou v histórii, ktorá vyhrala všetky štyri hlavné kategórie Grammy. Vtedy len osemnásťročná tínedžerka získala ocenenie za skladbu roka, album roka, nahrávku roka, najlepší popový vokálny album a stala sa aj nováčikom roka.

Najnovší album speváčky prichádza v kľúčovom bode jej kariéry. Nové popové hviezdy často čelia obrovskému tlaku, aby nadviazali na svoj počiatočný úspech, najmä ak ich vzostup poháňal obrovský hitový singel. Eilish je iná. Pevne sa etablovala ako symbol Generácie Z, miláčik cien Grammy a ovládla streamovacie služby. Jej fanúšikovia sa hrnú za všetkými jej piesňami, nielen za jedným alebo dvoma hitmi.

Spolupráca s bratom

Celý nový album Album napísala a produkovala Eilish a jej brat Finneas. V procese, tvorby bolo podľa speváčky zahrnuté „veľa sebareflexie“. Vypočuj si novú skladbu:

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
15. máj 2024 21:23