Justin Bieber.Instagram/justinbieber/
StoryEditor

Toto je dosť vážne, hovorí Justin Bieber. Choroba mu paralyzovala tvár, teraz ruší koncerty

Alexandra Ševčíková11.06.2022., 11:39h

Spevák priznal vážne ochorenie. Ochrnutie pravej strany tváre mu bráni žmurkať či usmiať sa.

Lajkuj Brainee.sk na

Začiatkom týždňa zverejnil Justin Bieber na svojom Instagrame príbeh, aby oznámil, že odloží „niekoľko ďalších vystúpení“ zo zdravotných dôvodov, píše portál Unilad

Len niekoľko hodín predtým, ako mal 7. júna vystúpiť na pódium, Bieber napísal, že kvôli zhoršeniu zdravotného stavu musí zrušiť niekoľko koncertov. „Srdce mi puká, že budem musieť odložiť týchto niekoľko koncertov (nariadenie lekára),“ napísal. Fanúšikom odkázal, že ich miluje, no potrebuje oddych, aby sa jeho stav zlepšil. 

Teraz sa však spevák rozhodol prehovoriť o chorobe, ktorá mu spôsobila ochrnutie pravej strany tváre. Vo videu, ktoré uverejnil Justin Bieber na svojom Instagrame vysvetlil, že mu diagnostikovali Ramsay-Huntov syndróm. Ochorenie napáda nervy v spevákovom uchu a aj lícne nervy, čo mu spôsobilo paralýzu časti tváre. 

image

Justin Bieber si myslel, že manželstvo s Hailey vyrieši všetky jeho problémy. Nestalo sa tak, nervovo sa z toho zrútil

„Ako môžete vidieť toto oko nežmurká,“ povedal a dodal, „Na tejto strane tváre sa nemôžem usmievať, táto nosová dierka sa nepohne. Je to úplná paralýza tejto strany mojej tváre.“  Chápe, že zrušenie koncertov ľudí frustruje, no zdravotný stav mu nedovoľuje vystupovať. „Toto je dosť vážne, ako vidíte,“ zdôraznil. 

image

Justin Bieber a jeho manželka Hailey.

Instagram/justinbieber/

Vo videu na Instagrame Bieber ešte vysvetli, že sa snažil odpočívať, robiť rôzne tvárové cvičenia, aby sa mu podarilo dostať „do normálu“. Avšak jeho telo mu dalo jasne najavo, že musí spomaliť. Spevák dúfa, že jeho fanúšikovia to pochopia. Na záver dodal, že nevie koľko času bude potrebovať na to, aby sa jeho zdravie zlepšilo. „Mám nádej a verím Bohu. Verím, že to všetko bude v poriadku,“ uzavrel. 

Ramsay-Huntov syndróm spôsobuje vírus pásového oparu, ktorý napadne lícny nerv.  Zvyčajne sa prejavuje neschopnosťou pohybovať mnohými tvárovými svalmi, bolesťou ucha, ale napríklad aj stratou chuti. Vo väčšine prípadov nie sú trvalé následky a príznaky sú len dočasné, pravdaže ak sa nezanedbá liečba. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 02:49