Kate Bush vo svojej piesni Running Up That HillScreenshot Youtube/
StoryEditor

Autorka famóznej piesne, ktorú použili v Stranger Things, sa poriadne nabalila. Po rokoch zarobila milióny

bed04.07.2022., 12:00h

Instagram a TikTok zaplavila znelka z piesne „Running Up That Hill“. Ak máš menej ako 30 rokov, asi ťažko si ju niekde zachytil. Chuťovka od Netflixu však výberom soundtrackov ulahodila nejednému fajnšmekrovi.

Lajkuj Brainee.sk na

Kate Bush je notoricky známe meno vo svete hudby. Avšak éterická speváčka už niekoľko rokov nevystupuje a nekomponuje aktívne. Jej slávu najnovšie oprášil úspešný seriál Stranger Things, ktorý si za ústrednú pieseň, na ktorú sa viaže príbeh, vybral niekdajší megahit 80-tych rokov. Odkedy sa znovuobjavila, pieseň si pripísala niekoľko rekordov.

Jeden čas bola najstreamovanejšou skladbou celej planéty, znova atakovala súčasné populárne a prestížne hudobné rebríčky. Samotná speváčka sa o znovuobjavenej sláve vyjadrila, že „je to celé veľmi sureálne“.

Najnovšie portál NME.com informoval, že speváčka si vďaka štvrtej sérii spomínaného seriálu pripísala na bankové konto 3,2 milióna dolárov.

Nielen samotná snímka, ktorá ostatný piatok vyvrcholila v poslednej časti série, prispela k spopulárneniu piesne. Song si žije svojim vlastným životom na Instagrame a TikToku, kde ho využívajú v reelskach a videách, drvivá väčšina sa už ani netýka Stranger Things. Seriálový fenomén tak pripomenul speváčku, ktorej hudba nie je rozhodne len o jednom singli a priniesol jej slávu, na ktorú už len s nostalgiou spomínala.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
12. máj 2024 08:42