Nick Cave and the Bad Seeds na Pohode 2022Pohoda/adam Zvolenský/
StoryEditor

Brainee na festivale Pohoda: Nick Cave večer odpálil nezabudnuteľný koncert, ľudia míňajú najmä na alkohol

Miroslav Kamodypc08.07.2022., 12:48h

Najväčší slovenský festival fičí druhý deň. Brainee je pri tom.

Lajkuj Brainee.sk na

Festival Pohoda vstúpil do svojho druhého dňa, čo okrem ranného čakania v dlhých radoch na sprchu znamená, že účastníci sa môžu tešiť na deň plný skvelých vystúpení, dobrého jedla, diskusií či zábavných atrakcií. Brainee je na Pohode tiež, aby sme ti všetko podstatné a zaujímavé zreferovali v nasledovných riadkoch, fotkách a videách.

Včerajší večer patril jednoznačne headlinerovi v podobe Nicka Cavea and the Bad Seeds. Tí sa na Pohodu vrátili po takmer desiatich rokoch a priniesli so sebou nezabudnuteľnú šou, ktorá v mnohom prekonala aj ich prvé vystúpenie. Nechýbali skvelé šou Metronomy, Bazookas a Gleba či hip-hopovej legendy Grandmaster Flash. Na záver večera 42 súčasných a bývalých členov Pohoda core teamu zahralo 42 pesničiek z 25 rokov Pohody.

Takto vyzeral koncert Nicka Cavea and the Bad Seeds:

Ľudia sa pomaly preberajú k životu

Dnešný večer bude bezpochyby patriť takým menám, ako The Libertines či Flume, no kým sa večerný headlineri dostanú na pódiá, čaká nás dlhý a plodný deň plný zábavy, diskusií, skvelého jedla a nezabudnuteľnej atmosféry. Tú ti prostredníctvom tohto článku sprostredkujeme aj my.

image

25. ročník festivalu Pohoda

Pohoda/ondrej Koščík/

„Ľudia sa momentálne prebúdzajú, vychádzajú zo stanov. Niektorí sú po opici a radšej hovoria, že sa nám nebudú vyjadrovať na kameru,” hovorí naša redaktorka Dominika Pacigová, ktorá s kamerou trávi na Pohode všetky tri dni a prináša ti reportáže a rozhovory.

image

Miluješ Pohodu? Tento kvíz preverí, či si pravý fanúšik slovenskej festivalovej legendy

„Sú tu aj rodiny s deťmi, aj veľa mladých ľudí, ktorí si včera užili koncerty. Ľudia sa od rána bavia, chodia do jednotlivých stanov, iní zas sedia na trávniku a oddychujú,” pokračuje. Na trenčianskom letisku je momentálne pod mrakom a 23 stupňov, teplota sa už zrejme vyššie nevyšplhá. Obzvlášť opatrní by mali byť návštevníci v noci, kedy môžu teploty klesnúť aj k desiatim stupňom.

Zajtra vystúpi aj prezidentka

Keďže program dnešného dňa začal už skoro ráno, ľudia postupne migrujú po areáli a hľadajú si to, čo ich najviac zaujíma. „Keď chceš chillovať, chilluješ, keď máš dosť energie, ideš na nejaký program,” dodáva Dominika.

Atmosféra 25. ročníka festivalu Pohoda vo fotografiách:

Momentálne sa pomaly rozbieha aj hudobný program, konajú sa hromadné tanečné kurzy a priebieha aj množstvo diskusí. Na jednej z nich zajtra o 14:40 vystúpi aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá zhodnotí tri roky vo svojom úrade. My ti medzitým prinesieme nadupané infošky o jedle, outfitoch ale aj dojmoch ľudí, ktorí na jubilejný 25. ročník Pohody prišli.

Aké outfity si doniesli ľudia na Pohodu?

Redaktorka Dominika počas dnešného dňa vybehla medzi ľudí, aby sa ich opýtala na outfity, ktoré si so sebou priniesli na Pohodu. Niektorí si dali na výbere záležať, iní zase siahli po prvých veciach, na ktoré natrafili.

image

Outfity.

Brainee/

Pýtali sme sa však aj na to, či majú nejaký kúsok so second handu. Mnohí sa prekvapivo zhodli na tom, že „sekáče” sú cesta. Niektorí si dokonca celý outfit vyskladali iba z takýchto kúskov. Článok aj s videom nájdeš na tomto odkaze.

Najviac míňajú na alkohol

Mladí ľudia sa bavia na 25. ročníku festivalu Pohoda. Musia sa však aj prestravovať, pričom mnohí z nich si nevedia predstaviť festival bez dobre vychladeného piva. Pýtali sme sa ich, aký budget si vyčlenili na Pohodu a na aké položky minuli zatiaľ najviac peňazí. Niektoré odpovede ťa prekvapia.

Takto si ľudia užívajú festival Pohoda:

Všetci sa zhodli, že najviac peňazí zatiaľ minuli na pivo a ďalšie nápoje. „Radšej sa momentálne nepozerám na svoj bankový účet,“ smeje sa Eliška. Video s úprimnymi odpoveďami návštevníkov festivalu o míňaní peňazí nájdeš po kliknutí na tento odkaz.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 17:56