Tretí deň festivalu PohodaPohoda/martina Mlčúchová/
StoryEditor

Tohtoročná Pohoda je oficiálne ukončená. Flume mnohých sklamal, ľudia si sťažovali na málo spŕch

Miroslav Kamodypc10.07.2022., 12:42h

25. ročník Pohody je na konci. Bola to farebná a pohodová jazda naprieč tromi dňami plnými hudby a skvelého programu. Brainee bolo celý čas pri tom.

Lajkuj Brainee.sk na

Dva pandemické roky čakania na konanie festivalu Pohoda v celej svojej kráse rozhodne stáli za to. Počas troch programom nabitých dní si návštevníci na vypredanom trenčianskom letisku užili skvelé vystúpenia, atrakcie, jedlo či diskusie. Z headlinerov sa najväčšiemu záujmu aj reakciám tešili Nick Cave and the Bad Seeds a The Libertines.

Flume sklamal, Pohodu ukončila omša

Na druhú stranu, z koncertu austrálskej hviezdy menom Flume mali ľudia zmiešané pocity. „Flume by sa mal veru učiť, ako sa má robiť one man show,” napísal jeden z návštevníkov festivalu k vystúpeniu Pišta Kráľoviča, ktorý pod umeleckým menom FVLCRVM uzavrel sobotnajšiu noc na hlavom pódiu.

image

Miluješ Pohodu? Tento kvíz preverí, či si pravý fanúšik slovenskej festivalovej legendy

Oficiálne sa program festivalu ukončil dnes ráno o 9-tej, kedy sa konala ekumenická bohoslužba. Ešte predtým sa konalo vítanie slnka, ktoré si ráno na starosti zobrali sólisti Hudobno-dramatického súboru Tarasa Ševčenka z Bratislavy. Návštevníci momentálne pomaly opúšťajú areál trenčianskeho letiska, na mieste sa tvoria kolóny.

„Ďakujeme, že ste prišli a vytvorili s nami opäť svet plný pohody. Prajeme vám bezpečný a šťastný návrat domov. Pohoda 2022 bola najočakávanejším ročníkom nášho festivalu, vďaka vám bola tou najlepšou oslavou 25 rokov akú si vieme predstaviť. Dúfajme, že tá ďalšia bude opäť v plnej verzii a v plánovanom termíne. Tešíme sa na vás 6. – 8. júla 2023,” napísali organizátori na facebookovom profile.

Boli sme pri tom

Brainee bolo počas celého konania festivalu na mieste a prinášalo ti nálož informácií, ankiet, rozhovorov či fotografií. Návštevníkov sme sa napríklad pýtali, aké outfity si na tohtoročný 25. ročník Pohody priniesli, či si vedia festival predstaviť bez alkoholu alebo ako vnímajú ľudia organizáciu.

Takto vyzeral tretí deň Pohody:

Samozrejme sme nemohli chýbať ani na diskusii s prezidentkou. Okrem našej účasti sme sa domácich a zahraničných návštevníkov pýtali, či a prečo by Zuzana Čaputová mala opäť kandidovať na hlavu nášho štátu.

Špina alebo poriadok na Pohode?

Možno by si čakal, že rozdiel medzi prvým a posledným dňom na festivale, čo sa týka čistoty, bude veľký. To sa však netýka Pohody.

Organizátori počas celého festivalu dbajú na to, aby bol v areáli poriadok. Dobrovoľníkov, ktorí zbierajú odpadky, stretávame na každom rohu. To isté platí aj o toaletách. Veď posúď sám.

Viac ankiet a informácií o tohtoročnej Pohode nájdeš po kliknutí na tento odkaz.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
20. apríl 2024 04:03