Eras Tour Taylor SwiftInstagram/taylor Swift/
StoryEditor

Chystáš sa na európsky koncert Taylor Swift? S rezerváciou ubytovania nečakaj, ceny išli prudko hore a voľné sú posledné miesta

ČTK21.03.2024., 13:00h

V niektorých európskych metropolách ceny za ubytovanie vzrástli na dvojnásobok. Miesta sa rýchlo míňajú. Vypredané sú už aj lacné hostely.

Lajkuj Brainee.sk na

Chystané turné americkej popovej hviezdy Taylor Swift robí radosť hotelierom v európskych krajinách. V deň jej vystúpenia sú v mnohých mestách takmer vypredané hotely, ceny izieb sa vyšplhali až na niekoľkonásobok, a to vrátane lôžok v hromadných nocľahárňach. Informuje portál francúzskeho denníka Le Figaro.

Zatiaľ čo v týchto dňoch je napríklad v Štokholme voľných viac ako 90 percent hotelových izieb, 18. mája, kedy sa koná koncert Taylor Swift, nie je z čoho vyberať. Už teraz je obsadených 80 percent všetkých kapacít. 

image

Pred Taylor Swift sa klaňajú politici aj biznis. Speváčku vôbec po prvýkrát skúmal vedecký samit, záujem bol enormný

Zaplatíš násobne viac

Ľudia sú ochotní za ubytovanie zaplatiť násobne vyššie ceny, ako je zvykom. V porovnaní s ďalšími májovými dňami hotelieri zvýšili ceny v priemere o 119 percent. Napríklad v jednom z lacných štokholmských hostelov sa dá v bežnú májovú sobotu zohnať posteľ v skupinovej nocľahárni za 31 eur, zatiaľ čo v deň koncertu stojí až 132 eur.

Ak sa chystáš na augustový koncert v Poľsku, mal by si sa s rezerváciou ubytovania poponáhľať. Vo Varšave je vypredaná už približne polovica všetkých kapacít. Ceny za ubytovanie vzrástli ešte viac než v spomínanom Štokholme. Priemerná suma počas troch dní jej vystúpenia sa zdvihla o 154 percent. 

Viac ako dvojnásobné ceny sú tiež v Liverpoole, takmer dvojnásobok dosahujú vo Viedni, Edinburghu a Hamburgu. O polovicu vzrástli v Lyone, Zürichu a Essene.

image

Deepfake pornografické fotografie Taylor Swift zaplavili internet. Speváčka sa chce brániť žalobou, čo však môže urobiť obyčajný človek?

Dostupné sú posledné lístky

Lôžka v hoteloch nie sú to jediné, čo sa vypredáva. Rýchlo sa míňajú aj lístky na koncerty. Dostupné sú už len posledné miesta a ich cena sa napríklad vo Viedni pohybuje od 599 do 6 180 eur. O niečo lacnejšie lístky ešte zoženieš vo Varšave. Za najlacnejší lístok zaplatíš najmenej 465 eur.

Na tohtoročnom európskom turné Taylor Swift odohrá 50 koncertov v 18. mestách. Začne 9. mája v Paríži a skončí 20. augusta v Londýne. Za minuloročnú americkú časť turné Eras Tour Taylor Swift zarobila viac ako miliardu dolárov, čím prekonala doterajší rekord za jednu koncertnú šnúru. 

Tridsaťštyriročná speváčka a textárka, ktorú vlani časopis Time vyhlásil osobnosťou roka, je komerčne najúspešnejšou hudobnou osobnosťou posledných rokov. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/hudba, menuAlias = hudba, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 14:04