Prišli o svoje účty na Instagrame.Instagram.com/beautyofnakedsoul,karlos_terminator_vemola, Tatianazidekova/
StoryEditor

Státisíce followerov sú fuč. Pozri si, ktoré osobnosti okrem Javorčekovej prišli o svoje instagramové účty

HNonline.sk18.05.2022., 17:00h

Lucia Javorčeková zažila v utorok šok. Prišla o účet, na ktorom mala 2,2 milióna fanúšikov. Nie je v tom však sama.

Lajkuj Brainee.sk na

Sociálne siete sa stali neodmysliteľnou súčasťou našich životov. Ich prezeraním „zabíjame“ hodiny svojho času a pre niektorých sa stali aj ich pracovným nástrojom. 

Lucia Javorčeková bola prvou Slovenkou, ktorá pokorila hranicu 2,2 miliónov sledovateľov a tým sa zaslúžila o najsledovanejší profil na slovenskom Instagrame. Sociálna sieť jej ho však vymazala. Dôvodom malo byť porušovanie pravidiel komunity. 

Javorčeková si založila svoj profil v roku 2012 a spočiatku išlo o „typický mamičkovský profil". Ako uviedla v rozhovore pre Trend, počet jej fanúšikov stúpol okolo roku 2015, keď ju v Taliansku objavili ako modelku. Vtedy priznala, že Instagram tvorí 60 percent jej príjmov, ale aj to, že niektorí slovenskí influenceri si žiadajú za jeden príspevok štvorcifernú sumu. 

Influencerka však nezaháľa a už si založila nový profil. Účet s názvom @beautyofnakedsoul si za krátky čas získal viac ako 20-tisíc fanúšikov. 

Nie je jedinou, čo prišla o profil

Javorčeková však nie je jedinou z československej scény, ktorá prišla o účet. Svoje o tom vedia povedať aj Tatiana Žideková či Karlos Vémola. 

Známej inflencerke zablokovali profil, na ktorom mala viac ako 211-tisíc sledovateľov. Ako povedala pre portál diva.sk, jednoducho sa nevedela na svoj účet dostať. Dôvod, prečo vtedy známa Slovenka prišla o svoj profil, bol nejasný, no pravdepodobne vtedy išlo o fotografie jej dcéry, ktoré na profil často pridávala. 

Tatiana však povedala: „Takmer na 100 percent som presvedčená, že dôvodom sú fotografie mojej dcéry, ktoré niekto začal pravidelne nahlasovať, napriek tomu, že na mojich fotografiách malej nebolo nič vidieť, na rozdiel od iných profilov, ktoré sú otvorené oveľa viac. Instagram to teraz po toľkých nahláseniach jednoducho musí prešetriť." Nakoniec sa jej účet podarilo získať naspäť. 

Hviezdny bojovník MMA Karlos Vémola tiež prišiel o svoj účet s vtedy viac ako 100-tisíc followermi, a to ešte v roku 2019. Podľa všetkého prišiel o prístupové údaje a účet mu niekto ukradol. V profile sa objavilo cudzie meno a zmizli všetky Terminátorove príspevky. Kontroverzný zápasník, ktorý si napríklad vymyslel neveru svojej partnerky, získal svoj profil späť. V súčasnosti hviezdu MMA sleduje 350-tisíc ľudí. 

image

Calvin Klein ukázal v kampani tehotného transrodového muža. Ľudia to hneď odsúdili

Aj v zahraničí

Strata či kradnutie účtov na sociálnych sieťach nie je žiadnou novinkou ani v zahraničí. Minulý rok o svoj instagramový účet prišli aj manželia Al a Jen Fergusonoví. Hacker za navrátenie účtu dokonca požadoval aj výkupné, a to v hodnote 30-tisíc libier, čo je v prepočte viac ako 35-tisíc eur. 

Vydierač im poslal správu na WhatsApp s tým, že získal prístup k ich účtu, na ktorom zdieľali príbeh svojho života vrátane siedmich potratov. Podľa The Sun ostala dvojica po tejto správe zdrvená, že „najosobnejšie chvíle rodičovstva“ ukradol neznámy hacker. 

Dokonca zašiel tak ďaleko, že ich profilovú fotografiu nahradil za obrázok zakrvavenej tváre. Aj napriek tomu, že rodičia sa zúfalo snažili získať svoj profil späť, ktorý bol aj ich zdrojom príjmu, nepodarilo sa im to. Prišli tak o 5-tisíc fotografií, keďže z nich nemali žiadne kópie, ale stratili aj ich „denníkové“ zápisky o strastiach a slastiach života. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:43