StoryEditor

TikToker Lukáš: Vyhýbam sa videám, kde by som nadával. Za spoluprácu dostanem aj 500 eur

Dominika Pacigová22.08.2022., 18:30h

Na jednej z najpopulárnejších sociálnych sietí má najmä 12 až 13-ročných followerov. Dáva si preto veľký pozor na to, k čomu a do akej miery sa vyjadruje.

Lajkuj Brainee.sk na

Tvorí vtipné videá založené na charakteroch, aké máme všetci vo svojom okolí. Zameriava sa aj na vážnejšie témy, ktoré sa nás dotýkajú. Vyštudoval scenáristiku a na TikToku ho sleduje viac ako 480-tisíc ľudí. 

Koľko hodín denne trávi na TikToku? Koľko percent jeho obsahu je originál a koľko kópia? Vníma posun v tom, ako niektorí konzervatívni ľudia vnímajú extravagantnejších umelcov? Nemá niekedy potrebu reflektovať to, v akom stave je spoločnosť? Čo je pre neho no-go zóna na sociálnych sieťach? Je nálepka TikToker pre neho výhodou pri práci scenáristu? 

Od 12-ročných pýtajú peniaze 

Ako scenárista je každý deň schopný začínať od nuly. Niekedy si pripravuje scenáre dva týždne vopred, inokedy videá vznikajú spontánne. „Keď vydám make-upové videá, ľudia mi píšu oveľa viac negatívnych komentárov. Keď robíš sketche, si viac v bezpečí,“ hovorí vo videorozhovore Lukáš. 

Na TikToku ho sledujú najmä 12 až 13-roční tínedžeri, a preto sa vyhýba videám, kde by nadával. „Čím ďalej, tým viac je tu extrémizmus. Desí ma to. Na druhej strane, v určitých sférach sa posúvame, sme otvorenejší tomu, keď je niekto iný, ľudia objavujú svoju identitu skôr,“ objasňuje. 

TikTok zároveň prináša rôzne možnosti, ako si zarobiť. „Môžeš robiť live videá, a okrem toho ľudia vyslovene žobrú o gifty. Keď si predstavíš, že pýtajú od 12 a 13-ročných obnos peňazí, je to nepríjemné,“ dodáva s tým, že ho hnevá, keď ľudia kopírujú videá a stávajú sa vďaka nim úspešní. 

Viac sa dozvieš v priloženom videorozhovore. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
06. máj 2024 04:42