Iker Casillas napísal tweet, v ktorom sa priznal, že je gej. Šlo však pravdepodobne len o zlý žart.Youtube/nino Productions/
StoryEditor

Známy futbalista to prepískol. Ak bol toto vtip, urazil LGBTQ hráčov

mor10.10.2022., 12:00h

„Nesprávny úsudok, zlé načasovanie a sklamanie,“ napísal klub Pride in Footbal. Futbalista si so svojím ex-spoluhráčom pravdepodobne vystrelil zo svojich sledovateľov. Následky však budú niesť hlavne nevyoutovaní queer futbalisti.

Lajkuj Brainee.sk na

Iker Cassilas je bývalým brankárom španielskeho futbalového klubu Real Madrid. Tweet, ktorý včera napísal, ho dostal na titulky mnohých novín. „Dúfam, že ma rešpektujete: Som gay.“

Na ten okamžite reagoval jeho bývalý spoluhráč Carles Puyol, napísal na to zvláštny komentár: „Je čas vyrozprávať náš príbeh, Iker,“ a k tomu emotikon srdca. Po krátkom čase však obaja svoje tweety vymazali - množstvo užívateľov sa domnieva, že šlo teda o vtip z ich strany. 

Casillas potom napísal, že jeho účet čelil hackerskému útoku a že práve anonym napísal spomínaný tweet. Ospravedlňujem sa všetkým sledovateľom. A hlavne LGBT komunite.“ Všetkých ale nepresvedčil. Zdroje španielského portálu AS uvádzajú, že tweet bol zverejnený ako reakcia na intenzívny záujme médií o jeho milostný život. Vyoutovaný gej a futbalista Josh Cavallo bol medzi prvými, čo Casillasa a jeho ex-spoluhráča Puyola odsúdil. 

„Nesprávny úsudok, zlé načasovanie a sklamanie,“  napísal klub Pride in Football, čo združuje LGBTQ fanúšikov v Spojenom kráľovstve. „Ten tweet, šesť slov, 32 znakov, má šancu narobiť veľa škody.Tiež nie je v poriadku, že vôbec musíme reagovať na takýto tweet. Je to jasný príklad toho, že predtým, ako to napísal, nepremýšľal, to očakával, že za to dostane ruže a žiadnu reakciu?“ Niektorí z členov klubu píšu aj o tom, že tweet bude mať za následok spomalenie LGBTQ otvorenosti v športe. 

Casillas najprv zožal chválu od množstva futbalových fanúšikov, ktorí mu vyjadrovali podporu a tešili sa, že našiel odvahu na coming out. Žiaľ, v komentároch aj tak prevládali najmä urážky, útoky a homofóbia. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 03:36