Američan Samuel Bateman, samozvaný prorok, čelí obvineniam z pedofílie a sexuálneho obťažovania.Brainee X Canva/
StoryEditor

Samozvaný prorok mal viac ako dvadsať žien, ktoré mu ponúkli členovia kultu. Chcel si vziať aj vlastnú dcéru

jhr29.12.2022., 10:00h

Americký samozvaný prorok Samuel Bateman praktizoval polygamiu a mal viac ako dvadsať žien, z ktorých niektoré mu ponúkli sami členovia jeho kultu. Niektoré nemali ani osemnásť rokov, vyplýva to z vyšetrovania FBI.

Lajkuj Brainee.sk na

Bateman si chcel vziať aj vlastnú dcéru. Teraz čelí obvineniam zo zneužívania detí. Policajti zadržali Batemana už v auguste po tom, čo si niekto všimol malé prsty vykukujúce z medzery v konskom povoze, s ktorým cestoval, píše sa na webe iDnes.cz.

image

Chodil na rande s mužmi cez zoznamku Grindr. Jednému z nich odrezal a zjedol semenníky

Muži zákona odhalili, že sa v nevetranom priestore nachádzajú tri dievčatá vo veku 11 až 14 rokov. Ako záchod im slúžilo vedierko.

Nové súdne dokumenty odhaľujú povahu kultu, ktorý Bateman viedol v meste Colorado City na hraniciach Arizony s Utahom. Samozvaný prorok teraz čelí obvineniam zo zneužívania detí, obchodovania s ľuďmi a manipulácie s dôkazmi. Svojim nasledovníkom údajne z väzby prikázal, nech vymažú všetky jeho správy v aplikácii Signal.

Pred arizonský súd prestúpili aj dve z jeho troch manželiek. Tie sú podozrivé z únosu ôsmich dievčat z pestúnskeho zariadenia v Arizone.

Sex ako bohabojná povinnosť

Dievčatá z prívesu pri súdnych výsluchoch tvrdili, že s Batemanom nemali žiadny intímny styk, hoci jedna uviedla, že bola prítomná na sexuálnych aktivitách členov kultu. O sexuálnych interakciách s údajným prorokom však písali vo svojich denníkoch. FBI sa teraz domnieva, že staršie dievčatá prinútili tých mladších, aby o svojom vodcovi neprezradili nič, čo by mu mohlo uškodiť.

Správa FBI spomína explicitné akty sexuálnej povahy, ktorých sa Batemanovi nasledovníci dopúšťali. Chápali ich vraj ako plnenie bohabojných povinností.

image

Putin ako Sauron. Účastníkom samitu rozdal svoje „prstene moci“

Hovorte mi prorok

Bateman odmeňoval svojimi manželkami aj svojich mužských priaznivcov. Činil tak údajne z príkazov „Nebeského otca“. Muži, ktorí ho podporovali finančne, mu sami venovali ako manželky svojej vlastnej partnerky či dcéry. Mnohé z týchto žien boli mladšie ako 18 rokov, najmladšia mala deväť. Celkom mal dvanásť dospelých manželiek a desať maloletých.

Bateman sám nepracoval, bol závislý na svojich nasledovníkoch, napriek tomu mal k dispozícii dve luxusné autá značky Bentley.

Jednou z Batemanových žien sa mala stať aj jeho jediná, maloletá dcéra. Tá však otcov plán prezradila matke, ktorá sa s ňou následne odsťahovala. Súd náboženskému vodcovi sa s nimi zakázal stýkať.

image

Hovorili mi, že skôr budem mŕtvy, než zložím sľub, hovorí starosta spišskej obce Žehra, ktorý sa musel skrývať v lese

Bateman od členov skupiny vyžadoval, aby ho nazývali prorokom. V prípadoch neposlušnosti po nich chcel, aby svoje previnenie zdieľali s ostatnými. Tresty pripisoval bohu. Zahŕňali verejné ponižovanie či účasť na sexuálnych aktivitách.

Jeho priaznivci väčšinou stoja za ním a osočujú úrady, že sa ho snažia pošpiniť. „To, o čo sa snaží, je vyhladiť náboženstvo,“ vyhlásila Batemanova sestra. „Samuel je prorok a záchranca tohto sveta. Neurobil chybu. Musí si uvedomiť, že Boh bude brániť svojho proroka.“

Bateman patril k radikálnej odnoži mormónskej Cirkvi Ježiša Krista Svätých posledných dní, takzvanej Fundamentalistickej cirkvi Ježiša Krista Svätých posledných dní, ktorá sa vyznačuje praktizovaním polygamie. Jej vodca, Warren Jeffs, je vo väzení za sexuálne zneužívanie detí. Bateman patril k jeho dôverníkom, než sa odtrhol a založil vlastné náboženské spoločenstvo.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/influenceri, menuAlias = influenceri, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 21:27