Vedci odhalili, kto má najkrajšiu tvár na svete.Instagram/amberheard, Robertpattinsonoficial/
StoryEditor

Amber síce súd prehrala, podľa vedcov má však najkrajšiu tvár na svete. Rebríčku kraľuje aj tento herec

Alexandra Ševčíková20.06.2022., 11:30h

To, že Amber Heard je najkrajšia žena na svete, tvrdia samotní vedci. A nie je sama. Ideál krásy spĺňa aj filmový Batman Robert Pattinson.

Lajkuj Brainee.sk na

Špeciálna technika mapovania tváre zistila, kto sú najkrajší ľudia na svete. Ako vysvetľuje Daily Star, technika vidí rôzne črty a vzdialenosti medzi nimi, merané a analyzované, vrátane očí, nosa, pier a tvaru tváre. Výpočty potom odhalia, ako blízko je tvár gréckemu zlatému pomeru krásy Phi, ktorý je 1,618.

{embed_photo}40007{/embed_photo}

Ešte v roku 2016 bola tvár herečky, ktorá sa preslávila najmä súdnym sporom zo svojim exmanželom Johnnym Deppom skúmaná na fotografiách. Doktor Julian De Silva zistil, že jej črty sa zhodujú s týmto ideálom krásy na 91,85 percent. De Silva sa rozhodol po vytvorení novej techniky počítačového mapovania a algoritmov otestovať tento systém na niektorých z najkrajších žien sveta. „Gréci zistili, že tento pomer sa vyskytuje všade v prírode a po tisíce rokov sa myslelo, že obsahuje tajný vzorec najkrajších tvári sveta,“ povedal pre US Weekly.

{article}73940{/article}

Amber však nie je jediná kráska na svete. Napríklad najdokonalejšie oči má podľa vedcov herečka Scarlett Johansson, ktorá dosiahla neuveriteľných 95,95 percent. Herečka a Modelka Emily Ratajkowski pre zmenu získala prvenstvo najkrajších pier a najlepšie obočie má Kim Kardashian.

{embed-gallery-4_class}{embed-gallery-4}39996{/embed-gallery-4}{embed-gallery-4}39997{/embed-gallery-4}{embed-gallery-4}40000{/embed-gallery-4}{embed-gallery-4}40001{/embed-gallery-4}{embed-gallery-4}40002{/embed-gallery-4}{embed-gallery-4}40003{/embed-gallery-4}{embed-gallery-4}40004{/embed-gallery-4}{/embed-gallery-4_class}

Vedci sa nepozreli iba na najkrajšie ženy. Pod „mikroskop“ sa dostali aj slávni muži. Počítačové mapovanie tváre ukázalo, že najpríťažlivejším je nový Batman Robert Pattinson. Ako uvádza LADbible, získal pôsobivú zhodu 92,15 percenta. Porazil aj hviezdu Zaklínača Henryho Cavilla, Bradleyho Coopera či Brada Bitta a Georga Clooneyho. Doktor De Silva povedal: „Robert Pattinson bol jasným víťazom.“

{embed_photo}40008{/embed_photo}

Herec sa umiestnil v prvej päťke takmer každej kategórie, pretože „má také klasicky tvarované črty a nádherne tvarovanú čeľusť“. Jediná vec, ktorá nie je dokonalá sú jeho „trochu tenké a ploché“ pery.

Na výpočet skutočnej krásy tváre sa zmeria dĺžka a šírka, potom sa výsledky rozdelia. Merania sa vykonávajú od línie vlasov po miesto medzi očami, potom medzi očami a spodnou časťou nosa. Nakoniec sa zmeria tvár osoby od spodnej časti nosa po spodok brady.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/moda, menuAlias = moda, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 08:50