Pozri sa, ktoré známe tváre ovládajú viacero jazykov naraz! (ilu)instagram.com/ bestofportman, facebook.com/Revista HOLA
StoryEditor

Hviezdni polygloti: 14 celebrít, ktoré ovládajú viacero cudzích jazykov

Radka Rosenbergová13.09.2021., 12:00h
Niektoré známe tváre ovládajú dokonca viac ako tri jazyky, čo je vskutku obdivuhodné. Čekuj hollywoodske hviezdy, ktoré plynule rozprávajú rovno niekoľkými rečami.
Lajkuj Brainee.sk na

Shakira

Spevácka ikona má nielen nádherný hlas a talent v tanci, okrem toho ovláda rovno niekoľko jazykov. Dokáže plynule rozprávať portugalsky, španielsky, taliansky, no porozumie aj francúzštine či arabčine. Umožnilo jej to najmä cestovanie a spoznávanie sveta, avšak niečo ju naučil aj jej bývalý priateľ. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Shakira (@shakira)

Natalie Portman

Herečka sa narodila v Izraeli a je skutočná polyglotka - ovláda totiž až päť jazykov! Držiteľka Oscara hovorí plynule po japonsky, nemecky a španielsky, tiež ovláda francúzštinu a samozrejme, aj svoj rodný jazyk, ktorým je hebrejčina. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ??????? ??????? (@bestofportman)

Novak Djokovič

Tenisová hviezda dokáže rozprávať až šiestimi jazykmi - od francúzštiny po angličtinu, vrátane nemčiny, taliančiny, arabčiny a ruštiny! No aj tak je len príliš skromný, pretože o sebe hovorí, že jeho znalosť týchto jazykov mu vystačí na komunikáciu s ľuďmi. Je ambiciózny a chce sa tiež zveľaďovať v čínštine. Ďalej vysvetľuje, že krása spočíva v nekonečnom procese učenia sa, pričom každé nedorozumenie považuje za príležitosť dozvedieť sa viac.

Hugh Laurie

Anglický herec, komik, spisovateľ, hudobník a režisér sa preslávil najmä postavou arogantného doktora v seriáli Dr. House. Dokáže sa dohovoriť po francúzsky, nemecky a španielsky, pričom sa všetky jazyky naučil už na škole. Okrem toho sa chce vraj učiť po taliansky, pretože je to podľa neho krásny jazyk.

Diane Kruger

Americká herečka a bývalá modelka pochádza z Nemecka, no ako tínedžerku ju matka poslala do Londýna na študentský výmenný program, aby sa naučila angličtinu. Keď mala pätnásť, presťahovala sa do Paríža, aby pokračovala v modelingovej kariére a bola nútená sa naučiť aj francúzsky. Okrem toho vie, samozrejme, aj po nemecky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Diane Kruger (@dianekruger)

Viggo Mortensen

Hviezda Pána prsteňov vyrastala v Buenos Aires v Argentíne s dánskym otcom a americkou matkou, ktorí ho učili španielsky, anglicky a dánsky. Okrem toho sa dorozumie aj taliansky či francúzsky. 

Jodie Foster

Americká herečka, režisérka a producentka a držiteľka dvoch Oscarov je tiež mimoriadne vzdelaná. Keďže navštevovala školu Lycée Français de Los Angeles, bola nútená naučiť sa po francúzsky. Okrem toho ovláda aj nemčinu, španielčinu či taliančinu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa jodie Foster (@_jodiefoster_)

Gwyneth Paltrow

Herečka hovorí plynule španielsky. Jazyk sa naučila počas strednej školy v Španielsku, kde strávila rok ako študentka. Hovorí, že si krajinu zamilovala a aj vďaka nej ovláda tento jazyk na výbornej úrovni. Okrem španielčiny sa dorozumie aj francúzsky.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Monica Bellucci

Talianska herečka a modelka je schopná dorozumieť sa rovno štyrmi jazykmi! Ovláda svoju rodnú taliančinu, okrem toho vie tiež po anglicky, francúzsky či dokonca španielsky. Svoju znalosť jazykov využila aj na filmovom plátne, no kvôli hereckej úlohe Panny Márie v Umučení Krista sa učila tiež aramejčinu.

Salma Hayek

Temperamentná kráska, ktorá si len pred niekoľkými mesiacmi zahrala v akčnom filme Zabijakov osobný strážca 2 či predstaviteľka umelkyne Fridy Cahlo hovorí plynule španielsky. Okrem toho zvládla aj portugalčinu a tiež sa učila aj arabský jazyk

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

Lucy Liu

Predstaviteľka Charlieho anjelov vyrastala síce v USA, no jej rodičia pochádzali z Taiwanu, takže herečka ovláda mandarínsku čínštinu. Ako päťročná sa začala učiť anglicky, neskôr na univerzite zas japonsky. Okrem toho ovláda aj taliančinu či španielčinu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lucy Liu (@lucyliu)

Charlize Theron

Nestarnúca herečka má juhoafrické korene a nie je teda žiadnym prekvapením, že ovláda afrikánčinu. Okrem toho sa naučila po anglicky, pričom tento jazyk využíva najčastejšie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Charlize Theron (@charlizeafrica)

Tom Hiddleston

Hviezda Avengerov sa zaujíma o množstvo rôznorodých kultúr. A nielen to, ovláda dokonca až deväť jazykov! Okrem toho, že sa učí románske jazyky - taliančinu, španielčinu a francúzštinu, hovorí aj grécky a trochu rusky, nemecky, kórejsky a mandarínskou čínštinou. Skutočne obdivuhodné!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Tom Hiddleston (@twhiddleston)

Penelope Cruz

Penelope Cruz hovorí plynule španielsky, francúzsky, taliansky a anglicky. Narodila sa a vyrastala v Španielsku, no chodila na francúzsku strednú školu, kde bola donútená plynule hovoriť týmto románskym jazykom. Ďalej sa počas prípravy na konkurz do filmu „Non Ti Muovere“ učila aj taliančinu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Penélope Cruz (@penelopecruzoficial)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/ostatne, menuAlias = ostatne, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 23:32