DievčatkoInstagram/The Adalia Rose Show
StoryEditor

Odišla veľká bojovníčka: Známe dievčatko, ktoré predčasne starlo prehralo boj so zákernou chorobou

bibiDnes14.01.2022., 13:10h
Adalia Rose bola veľkou bojovníčkou. Podľa lekárov mala zomrieť kvôli progérii krátko po pôrode. Dožila sa však pätnástich rokov a deťom s rovnakou chorobou dávala šancu na lepší život.
Lajkuj Brainee.sk na

Natáčala videá a šírila pozitívnu náladu, hoci sa stretávala s mnohými zdravotnými problémami. Bola úspešnou youtuberkou.

Dievčatko kvôli zriedkavému ochoreniu zvanému progéria starla osemkrát rýchlejšie ako ostatné deti. Už v dojčenskom veku vyzerala ako starenka. 

Zákerná choroba

Toto ochorenie spôsobovalo aj mnoho závažných zdravotných komplikácií a za svoj krátky život skončila Adalia nespočetnekrát v nemocnici. 

Naposledy bola hospitalizovaná s chrípkou a posledné mesiace takmer nepočula.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Adalia Rose Show (@adalia06)

„Adalia bola od malička veľká bojovníčka. Vždy mala úsmev na perách a hoci mala často bolesti a nebolo jej dobre, bola veselá. Ona je neskutočné slniečko, ktoré mi dáva silu,“ povedala v minulosti v jednom z rozhovorov matka dievčaťa.

​Teraz informovala všetkých jej fanúšikov na Facebooku, že 12. januára odišla navždy. Na svete si získala mnoho priateľov, ktorí ju podporovali a pravidelne tiež zahŕňali najrôznejšími darčekmi, ktoré dievča dávalo na charitu. Ovplyvnila mnoho životov a pre mnoho ľudí bola veľkou inšpiráciou.

„Sama trpím vzácnym ochorením a nie je pre mňa ľahké s ním každý deň bojovať. Adalia mi ale dáva silu,“ napísala jedna z fanúšičiek pod jedno z videí Adalie. Dievčatko často natáčalo videá na YouTube, kde sa napríklad líčilo alebo svojim fanúšikom rozprávalo o živote.


Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. apríl 2024 20:08