Tragédia, akú si nevie predstaviť žiaden rodič, ani záchranár...Youtube/cbc-radio/
StoryEditor

Záchranárka po nehode ošetrovala umierajúce dievča. Neuvedomila si, že je to jej dcéra

iDnes.cz24.11.2022., 14:00h

Keď jej skončila služba, manželovi sa zdôverila, že niektorí z rodičov dnes bude asi veľmi smutný. Vedela, že dievča, ktoré zachraňovala, nemá šancu. O to väčšia bolesť ju čakala, keď sa pri jej dverách zjavil policajný dôstojník...

Lajkuj Brainee.sk na

Kanadská záchranárka, ktorá minulý týždeň zasahovala pri dopravnej nehode a snažila sa pomôcť mladej obeti, až neskôr zistila, že se jednalo o jej dcéru. Keď Jayme Erickson dorazila na miesto nehody na zľadovatenom úseku dialnice v Alberte, objavila tam dievča s veľmi vážnymi zraneniami, pri ktorých jej bolo jasné, že sú pravdepodobne smrteľné. Práve kvôli závažnosti zranení svoju dcéru nepoznala, píše sa na iDnes.cz.

Takmer polhodinu sa záchranárka zranené dievča snažila dostať z auta a zostala s ňou až do tej doby, než ju letecky transportovali do neďalekej nemocnice v Calgare.

Až keď prišla záchranárka Erickson domov po konci smeny, dozvedala sa od policajtov, že se jej sedemnásťročná dcéra Montana stala obeťou nehody. Bolo jej povedané, že jej zranenia boli vážne a Montana bola odpojená z prístrojov.

„Vážne zranené pacientka, ktorú som ošetrovala, bola moje vlastná krv. Moje jediné dieťa. Moja dcéra Montana,“ napísala Jayme Erickson v emotívnom odkaze na Facebooku. „Som zdrvená, som na dne.“

Ako novinárom popísal jej kolega záchranár Richard Reed, automobil s dvomi mladými dievčatami, ktoré boli venčiť psa a vracali sa domov, sa na zľadovatelej ceste vymkli kontrole a narazil do nich protiidúci kamión. Vodička bola schopná vozidlo opustiť, ale druhá cestujúca, Montana, v aute uviazla.

Erickson bola vtedy ako prvá na mieste a o niečo neskôr sa zdôverila svojmu manželovi so smútkom nad tým, že určitá rodina pravdepodobne príde o dcéru. „Ako rodič aj ako záchranár vám viem povedať, že toto je viac než nočná mora, ktorú si ktokoľvek z nás dokáže predstaviť,“ dodal Reed.

Orgány mladého dievčaťa boli darované ďalším pacientom. „Dva z nich daným ľuďom zachránili život,“ uviedla Erickson.

„Sme šťastní, že naše dcérka tak žije prostredníctvom ďalších ľudí a že po tejto tragédii mohla zachrániť ďalších ľudí. Vieme, že by to tak chcela, sme na ňu pyšní a bude nám hrozne moc chýbať,“ uzavrela.

 

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
10. máj 2024 10:06