Fotografia športovcov, ktorí sa pripravujú na blížiace sa Olympijské hry.Nikolay Synelnykov, Twitter/zelenskyyua/
StoryEditor

Fotky sú desivé, no cítiť z nich silu vzdoru. Ukrajinskí športovci sa pripravujú na Olympijské hry v zničených budovách

mor31.01.2023., 14:00h

V nasledujúcich záberoch uvidíš stav, v akom sa aktuálne nachádzajú športoviská na Ukrajine. Zodpovednosť zaň nesú ruské a bieloruské vojská - obe krajiny budú môcť taktiež spolu s Ukrajinou súťažiť na Olympijských hrách v roku 2024.

Lajkuj Brainee.sk na

V nasledujúcich záberoch však budeš môcť vidieť aj nádej a vytrvalosť, bojovnosť a vzdor - je to nasadenie, s ktorým sa ukrajisnké športovkyne a športovci pripravujú na blížiace sa Olympijské hry. 

Volodymyr Zelenskyj vo svojom tweete napísal, že "Olympijské princípy a vojna idú zásadne proti sebe. Rusko musí zastaviť agresiu a teror a až potom bude možné hovoriť o ich účasti na olympijských hrách."

Podľa ukrajinskej hlavy štátu by bola prítomnosť Ruska na Olympijských hrách v Paríži v roku 2024 ukážkou toho, že „teror je nejakým spôsobom prijateľný,“ vyjadril sa prezident na svojich sociálnych sieťach.

Spomenul taktiež, že o tejto téme diskutoval aj s francúzskym prezidentom. Zelenskyj sa obáva, že Rusko by Olympiádu zneužilo na svoju propagandu. 

Medzinárodný olympijský výbor uviedol, že ruskí a bieloruskí športovci by mohli na olympijských hrách súťažiť ako neutrálni. Na čo Ukrajina reagovala hrozbou bojkotu hrier. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
11. apríl 2024 14:39