Gabe Adams-Wheatley sa narodila bez rúk a nôh, ale aj napriek tomu sa venuje videám o líčení.Gabe Adams-wheatley/Instagram
StoryEditor

Narodila sa bez končatín, rodičia ju opustili. Trans ženu na TikToku ju kvôli makeup tutoriálom sledujú milióny

Nikola Michalkova14.05.2023., 12:30h

Aj napriek tomu, že jej už od narodenia chýbajú končatiny, nevzdala sa. Biologickí rodičia ju opustili niekoľko mesiacov po narodení, teraz inšpiruje mnohých.

Lajkuj Brainee.sk na

Príbeh transrodovej Gabe Adams-Wheatley je vskutku inšpirujúci. Narodila sa s Hanhartovým syndrómom, čo je dôvod, prečo jej chýbajú ruky aj nohy. 

Rodičia ju opustili

Už dosť, že sa narodila so syndrómom, kvôli ktorému jej chýbajú končatiny, aj jej biologickí rodičia ju opustili, keď mala len deväť mesiacov. Našťastie, chvíľu po tom si ju adoptovala rodina žijúca v štáte Utah a získala tak ďalších 13 nevlastných súrodencov, píše sa na portáli Unilad.

image

Transrodová Charlotte: Chalani zo Spišskej tvrdili, že ma treba obesiť. Vypisujú mi aj známi Slováci

Čo je ale obdivuhodné aj napriek tomu, že jej chýbajú končatiny je, že išla si za tým, čo ju baví a dnes má vyše 180 tisíc sledujúcich na Instagrame a 4,1 milión sledovateľov na TikToku. Preslávila sa vďaka videám, na ktorých poskytuje návody na líčenie, rôzne výzvy v oblasti krásy a okrem toho sa venuje aj známemu trendu „Get ready with me“ (Priprav sa so mnou). A všetkým, čo na sociálnych sieťach vytvára, reprezentuje v kozmetickom priemysle ľudí so zdravotným postihnutím a istým spôsobom inšpiruje, že sa tým nemusia dať zastaviť. 

Za jej úspech môžu aj adoptívni rodičia

Gabe verí, že jej adoptívna rodina je veľkým dôvodom, prečo je tak úspešná, pretože jej od samého začiatku dávali nekonečnú lásku a podporu. Okrem toho ju naučili nezávislosti. Príkladom je aj to, že sa naučila tancovať, aby mohla vystúpiť na školskej talentovej súťaži a neoznačili ju pritom za „dieťa na vozíku.“ 

Keď skončila školu, pracovala ako motivačná rečníčka, navštevovala rôzne školy či podniky, pričom sa snažila zmeniť svoju komunitu. A popri tejto práci našla svoju záľubu, ktorej sa venuje aj teraz – líčeniu a kráse. „Vždy som sa zaujímala o krásu. Mám štyri sestry a všetky sú úžasné a moja mama je tiež očarujúca. Vždy som milovala len tak sedieť a pozerať sa, ako si robia svoj make-up a ako to každá z nich robí odlišne – či už to bolo tým, že začala najskôr očnými tieňmi alebo druhá začala niečím iným,“ povedala v rozhovore v roku 2021. 

Ovplyvnila ju aj pandémia

Keď vo svete udrela pandémia, zasiahlo to mnohých. Gabe sa práve počas nej rozhodla dať výpoveď v práci a začala sa naplno venovať make-upu a kreatívnemu obsahu na sociálnych sieťach. „Prvé video, ktoré som zverejnila, bolo len od krku nahor a objavilo sa množstvo komentárov, prečo to robím takto a čo sa to deje. Povedala som si, že musím ukázať, že nemám ruky a nohy na začiatku videa, aby to ľudia pochopili. A keď som to urobila, počet sledujúcich prudko vzrástol,“ hovorí. 

Okrem toho, že inšpiruje milióny svojich fanúšikov, zameriava sa aj na kozmetický priemysel, pričom sa snaží upozorniť veľké značky, aby uznávali a plnili potreby aj zákazníkov, ktoré majú rôzne zdravotné postihnutie. „Jedna značka ma požiadala, aby som natočila video, v ktorom budem držať výrobok a ukážem ho, a ja som bola v strese, pretože ho síce môžem držať, ale nebude to vyzerať elegantne,“ priznala. „Je potrebné, aby v tejto veci bolo viac otvorených dialógov o tom, ako veci robiť,“ uzatvára. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/kultura/socialne-siete, menuAlias = socialne-siete, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
13. apríl 2024 21:30