"Ak užívate akékoľvek lieky a chcete si vypiť, mali by ste sa najskôr uistiť, že rozumiete potenciálnym interakciám," hovorí Singh. "Lieky ako aspirín sú nesteroidné protizápalové lieky a môžu spôsobiť vredy a gastritídu. Ak ste si veľa vypili (alkohol môže tiež spôsobiť gastritídu), užívanie aspirínu s alkoholom môže zvýšiť riziko poškodenia výstelky tráviaceho traktu. "Je tiež potrebné poznamenať, že užívanie aspirínu pred pitím, aby sa predišlo opici, veľmi nepomôže, a alkohol by mohol ešte znížiť prínosy lieku," dodáva.Pixabay
StoryEditor

Neškodná marihuana za volantom či vytriezvenie po káve. Mýty o drogách, ktorým netreba viac veriť

Sandra Sokologorská11.04.2021., 12:15h
Myslíte si, že drogy ako heroín či pervitín sú škodlivejšie ako pitie alkoholu? Alebo že po káve vytriezviete? Pozreli sme sa na desať bežných mýtov o drogách.
Lajkuj Brainee.sk na

Téma drog je naďalej obklopená množstvom mýtov, ktoré spôsobujú škodlivé šírenie dezinformácií. Tie najväčšie a najrozšírenejšie nám pomohol vyvrátiť Lukáš Migaľ, lekár so špecializáciou na liečbu drogových závislostí z Odborného liečebného ústavu psychiatrického Predná Hora.

​Realizované s finančnou podporou ministerstva zdravotníctva – v rámci účelovej dotácie na podporu protidrogových aktivít na rok 2018.

menuLevel = 3, menuRoute = notsorry/news/spolocnost, menuAlias = spolocnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
22. apríl 2024 11:49