instagram/honzykivan7
StoryEditor

Opätky vymenil za uniformu. „Ak Rusko vyhrá, nebude žiadna príležitosť byť sám sebou," tvrdí ukrajinský LGBTQ vojak

som19.03.2022., 08:00h
Ruský režim sa netají svojimi predsudkami voči LGBTQ komunite. LGBTQ Ukrajinci sa obávajú nielen o svoje životy, ale aj o prenasledovanie v prípade potenciálnej ruskej okupácie.
Lajkuj Brainee.sk na

Instagram Ukrajiny spolu s popisom zdieľal fotku jedného z ukrajinských vojakov, ktorého život sa počas pár dní úplne zmenil. Queer outfit vymenil za vojenskú uniformu, aby mohol brániť svoj národ a celú tamojšiu LGBTQ+ komunitu.

Bránia aj hodnoty a slobody

„Ukrajinci bránia nielen našu krajinu, ale hodnoty slobody, dôstojnosti, prejavu,“ píše profil Ukrajiny a poukazuje na to, že v strachu z prenasledovania svojej identity si LGBTQ+ Ukrajinci zobrali zbraň. „Je známe, že Rusko zostavilo zoznamy novinárov, aktivistov a obhajcov práv homosexuálov, aby ich zabili alebo poslali do táborov,“ píše sa na profile.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ukraine UA (@ukraine.ua)

Temnota

„Ak Rusko vyhrá, znamená to temnotu. Nebude žiadna sloboda, žiadna príležitosť byť sám sebou, žiadne práva pre rôznorodé komunity," hovorí Vlad Shast, ukrajinský dobrovoľník teritoriálnej obrany v rozhovore pre Forbes.

Shast má len 26 rokov a je to queer interpret populárny na ukrajinskej LGBTQ scéne. Shast, teraz využíva svoje kontakty stylistu, aby pomohol armáde nájsť materiály a zásoby.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ivan_7 (@honzykivan7)

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/lgbti, menuAlias = lgbti, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 21:41