Priaznivci Maxa Verstappena sexuálne obťažovali fanúšičku z ČeskaUnsplash.com/sebastiaan Stam/
StoryEditor

Fanúšičku Hamiltona sexuálne obťažovali priaznivci konkurencie. Mercedes jej vybavil miesta v prvom rade

iDnes.cz13.07.2022., 14:00h

Pri Veľkej cene Rakúska F1 obťažovali opití priaznivci Maxa Verstappena v kempe českú fanúšičku britského pilota Lewisa Hamiltona. Keď sa o incidente dozvedela Hamiltonova stajňa Mercedes, pozvala českú diváčku do boxov.

Lajkuj Brainee.sk na

„Napísala nám fanúšička, Lewisova fanúšička, ktorá sem pricestovala z Českej republiky. Skupina opitých fanúšikov jej nadvihla šaty so slovami:,Si Hamiltonova fanúšička. Nezaslúžiš si žiadny rešpekt.' Dozvedeli sme sa to tesne pred štartom a podarilo sa nám ju dostať do garáže na posledných dvadsať kôl,“ uviedla stajňa.

Podľa iDnes.cz sa pri zatiaľ posledných pretekoch seriálu majstrovstiev sveta objavil rad informácií o sexuálnych, rasistických a homofóbnych útokoch. Šéf Mercedesu Toto Wolff také konanie odsúdil. „Toto musí prestať. Ak ste naozajstný fanúšik F1, nech už akéhokoľvek tímu, akéhokoľvek jazdca, nemôžete byť rasista, nemôžete byť homofób, pretože potom sa do F1 nehodíte. Nechceme vás,“ vyhlásil.

Promotér septembrovej Veľkej ceny Holandska Ján Lammers verí, že pri jeho závode sa budú Verstappenovi priaznivci správať dôstojnejšie. Na okruhu v Zandvoorte očakáva iné publikum ako mladých mužov, ktorí dorazili do Rakúska hlavne na párty. „Ľudia v Holandsku prichádzajú s rodinami a deťmi,“ poznamenal.

Ako už býva poslednú dobu zvykom, aj na Red Bull Ringu sa počas Rakúskej veľkej ceny tribúny odeli do holandskej oranžovej. Fanúšikovia Maxa Verstappena so stajne Red Bull Racing znovu dominovali, aj keď počas napínavých pretekov aj im tuhla krv v žilách. Spolu so šachovnicou vlajkou síce trať zaplavil oranžový dym, napriek tomu, že úradujúci majster sveta skončil, v úvodzovkách, len druhý. Na spokojnosti priaznivcom stajne Red Bullu nepridalo ani predčasné odstúpenie Maxovho tímového kolegu Sergia Peréza.

image

F1 nebola pohostinné miesto pre ženy. To sa má zmeniť, chcú trénovať pilotky

Jedenásty pretek v kalendári F1 vyhral Charles Leclerc na Ferrari. Na pódiu ho doplnil spomínaný Max Verstappen a na treťom mieste Lewis Hamilton s Mercedesu. Závod smolne nedokončil jeden z favoritov zo stajne Ferrari Carlos Sainz. Víťazovi predchádzajúcej Britskej veľkej ceny začal pred koncom pretekov horieť motor.

Portál iDnes.cz patrí pod vydavateľstvo Mafra, ktorého súčasťou je aj Brainee.sk.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rodova-rovnost, menuAlias = rodova-rovnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 02:55