Muž nepochopil, že žena, o ktorú má záujem to necíti rovnako ako on.Unsplash/luiza Nalimova/
StoryEditor

Singapurčan žaluje ženu za to, že ho mala len za „kamaráta“. Chce milióny

jhr04.02.2023., 16:33h

Singapurský súd rieši ojedinelý prípad muža, ktorý žaluje ženu, za to, že ho považovala iba za kamaráta. Chce po nej, aby mu zaplatila 3 milióny dolárov ako odškodné za to, že mu tým podľa neho spôsobila emočnú traumu a poškodila povesť.

Lajkuj Brainee.sk na

Žena sa obvineniu bráni protižalobou za to, že si musela svoj byt vybaviť ochrannými prostriedkami proti nemu, píše sa na webe iDnes.cz.

image

Ruku mal pri mojich nohách a fotil si ma pod sukňou. Letný fenomén sexuálneho obťažovania je stále častejší

Šéf spoločnosti pre pretekanie dronov K. Kawshigan prvýkrát stretol manažérku udržateľnosti Noru Tan v roku 2016, ich vzťah sa postupne rozvíjal. V septembri 2020 sa však začali objavovať prvé problémy. Obaja totiž chápali svoje priateľstvo inak.

Nastavenie hraníc

Zatiaľ čo žena vnímala svoj náprotivok len ako „kamaráta“, on ju považoval za „najbližšiu priateľku“. Tani začali vadiť frekvencie stretávania a požiadala Kawshigana, aby si nastavili hranice. Chcela po ňom, aby bol samostatný.

Hrdý muž reagoval hnevlivo. V októbri 2020 poslal žene list, v ktorom jej hrozil súdom za škody vzniknuté „emočným utrpením a možným zhanobením“. Vyhrážal sa jej, že ak odmietne jeho požiadavky, bude čeliť osobnej a profesionálnej ujme.

Žena súhlasila, že s ním bude chodiť na poradenské sedenia, aby pomohla svojmu nechcenému nápadníkovi „vyliečiť“ sa zo závislosti na nej. Po roku a pol ale zistila, že terapie sú na nič, pretože Kawshigan nechcel pochopiť jej dôvody, prečo s ním nechce nič mať.

image

Nový toxický trend na TikToku: „Frajerka v domácnosti“ robí všetko pre to, aby sa jej chlap vrátil do dokonalého domova

Tan minulý rok v máji nakoniec prerušila s Kawshiganom všetku komunikáciu. O dva mesiace Kawshigan podal žalobu, v ktorej obviňoval svoju údajnú najlepšiu priateľku, že o ňom v prítomnosti druhých hovorila ohováračské a nepravdivé informácie.

Tvrdí, že posielala aj ich vzájomné konverzácie v aplikácii WhatsApp obchodným partnerom firmy, čím spôsobila „ujmu jeho prvotriednej reputácii“ a taktiež traumu, depresie a veľkú úzkosť, píše singapurský The Straits Times.

Žaloby ako pokus o pozornosť

Kawshigan viedol s Tan ešte jeden právny spor, v ktorom tiež zastupoval sám seba. Chcel po nej zaplatiť 22 tisíc dolárov za to, že údajne porušila dohodu o zlepšení ich vzťahu. Tan mu mala dať ponuku, že budú mať jednu spoločnú izbu „na zdieľanie inšpirácie, zápasov a úspechov“, kde by sa mohli stretávať mimo kaviarne.

Súd v prípade tejto žaloby rozhodol, že je nepodložená a vo svojej podstate zneužíva súdny proces. Odmietol ju ako „úmyselný pokus“ ženu prinútiť „vyhovieť jeho požiadavkám, okrem iného, navrátiť sa ku komunikácii s ním“. Nariadil Kawshiganovi zaplatiť jej súdne náklady vo výške 14 tisíc dolárov.

image

Prvá feministická ikona? Údajne prvú ženu biblického Adama Lilith zdémonizovali

Tan sa podarilo získať súdny zákaz styku. Proti Kawshiganovi podala protižalobu, v ktorej po ňom chce zaplatiť 475 dolárov za digitálny dverný prehliadač, alarmový senzor a videozvonček, rovnako ako asi tisíc dolárov za náklady, ktoré jej vznikli účasťou na poradenských sedeniach.

Za ženu prenasledovanú mužom, ktorý nie je ochotný akceptovať odmietnutie, sa postavili feministické ľudskoprávne skupiny. „Ženy nedlhujú mužom svoj čas ani pozornosť, tým menej priateľstva, lásku, sexuálnu aktivitu alebo citovú prácu. Pokus vyžadovať alebo vynucovať si tieto veci právnymi prostriedkami, alebo inak, môže predstavovať obťažovanie,“ uviedla skupina na podporu Aware.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/rodova-rovnost, menuAlias = rodova-rovnost, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
09. máj 2024 02:24