Facebook/Jojo Hronkovič
StoryEditor

VIDEO Policajtom došla trpezlivosť. Tvrdo zakročili proti antirúškarom v piešťanskom supermarkete

kam05.11.2021., 07:10h
Nájazdy neprispôsobivých antirúškarov pokračujú. Tentokrát si za obeť vybrali piešťanský supermarket. Nerátali však s tým, že polícii s nimi definitívne dôjde trpezlivosť.
Lajkuj Brainee.sk na

Skupina odporcov protipandmických opatrení opäť úradovala. Tentokrát si, podobne ako naposledy v Prievidzi, vybrala supermarket Lidl. Nájazdom tentokrát zobrali piešťanskú prevádzku, v ktorej rozhadzovali tovar a odmietali miesto opustiť. Dokazujú to videá na sociálnej sieti Facebook.

Na miesto bola povolaná polícia, ktorá proti niekoľkým z nich rázne zakročila. Policajti spacifikovali niekoľko mužov, čomu sa prizerali ostatní antirúškari, ktorí blokovali pokladne prevádzky. Na videu muži zákona reagujú, že mužov spacifikovali kvôli „útoku na verejného činiteľa.“ Jeden z policajtov na záberoch viditeľne krváca.

V pozadí je počuť alarm a celá situácia vyzerá dosť neprehľadne. Autor videa na policajtov kričí, že celé Slovensko uvidí, čo robia. Za pár hodín video videlo takmer 100-tisíc ľudí, pričom odporcov opatrení na Facebooku podporili mnohí ľudia: „Dobre tu je*e už aj policajtom“, napísal jeden z nich. Nechýbal ani obľúbený slovenský hoax v štýle „Sorosove prasce policajné“.

Mnohí sa v komentároch chytili hlavne toho, že jeden z policajtov taktiež nemá rúško. Našli sa však aj ľudia, ktorí zákrok polície schvaľujú a myslia si, že muži zákona mali proti týmto ľuďom zakročiť už skôr.  

Polícia reaguje

„V situácii, kedy Slovensko čelí rekordnému nárastu infikovaných osôb a prudko stúpa počet hospitalizácií sa skupina ľudí, ktorých "nikto nebude obmedzovať" rozhodla obsadiť priestor za pokladňami a aj napriek výzvam polície a personálu si odmietla nasadiť prekrytie horných dýchacích ciest,“ napísala polícia na sociálnej sieti.

„Na videu je jasne viditeľné, že policajti sa protestujúcim najprv snažili slušne dohovoriť. Keď však nepomohli ani zákony a došlo aj k potýčke, polícia musela zakročiť. Smutným faktom je to, že na záberoch sa objavilo aj niekoľko detí, ktoré pravdepodobne patrili k protestujúcim,“ dodáva.

Prípad už má v rukách vyšetrovateľ

Na mieste si celý prípad prevzal vyšetrovateľ a v súvislosti s udalosťou začal trestné stíhanie pre prečiny útoku na verejného činiteľa a výtržníctva. „Policajné hliadky obmedzili na osobnej slobode 3 mužov z Nitrianskeho kraja, ktorí sú v súčasnosti umiestnení v CPZ. Nadriadený vyhodnotil, že služobný zákrok bol vykonaný v súlade so zákonom.“

Polícia o tom informovala na sociálnej sieti. „Policajti stotožňujú všetky osoby, ktoré odmietali uposlúchnuť výzvy polície. Následne budú oznámené na príslušný RÚVZ na ďalšie konanie. Pravdepodobne ide o tie isté osoby, ktoré podobným spôsobom konajú aj v iných okresoch a krajoch. Dve osoby podali po útoku trestné oznámenie pre zneužitie právomoci verejného činiteľa, ktorými sa bude zaoberať Úrad inšpekčnej služby,“ dodáva polícia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 00:04