MazurekTASR/Martin Baumann
StoryEditor

Mazurek bez respirátora v parlamente: Blokoval rokovanie, Lengvarského nazval Mengelem

kov11.11.2021., 10:30h
Nezaradený poslanec parlamentu Milan Mazurek si odmietol nasadiť respirátor a nechcel ani opustiť rokovaciu sálu.
Lajkuj Brainee.sk na

„Minister Mengele"

Dokonca ani nechcel odísť z rečníckeho pultu. Situácia sa udiala po tom, ako si odmietol na výzvu podpredsedu NR SR Milana Laurenčíka (SaS) nasadiť na tvár respirátor. 

„Vážení poslanci tejto vlády, nemôžem ju nazvať slovenskou vládou, vážený pán minister Mengele," začal svoj prejav poslanec, ktorý bol v minulosti odsúdený za rasistické reči v rádiu. Ani dnes nezostal svojej povesti nič dlžný. Oslovením „Mengele" častoval ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského.

Parlamentné teatro

„Buď ma necháte hovoriť s tým rúškom, alebo čo to je, alebo mi vezmite slovo, ale odtiaľto sa nepohnem do večera," povedal Mazurek. Potom si dal dole aj rúško. Následne ho spoločne aj s poslancom Krúpom vykázali z parlamentu. 

Parlament je, možno kvôli citlivosti predkladaných návrhov zákonov, posledné dni plný excentrických výstupov. Nedávno poslanec Mizík nazval Janu Bittó Cigánikovú „kráľovnou potratov," tá mu vynadala do debilov. Interrupčný zákon vytvára nielen v koalícii, ale aj naprieč celým parlamentom rozbroje. 

11november2021_NRSR_7822824 Krupa TASR/Martin Baumann

Mazurek však z rokovacej sály neodišiel, preto predseda parlamentu prerušil schôdzu. Vyzerá to tak, že antirúškárske tendencie sa už presúvajú z ulíc až do parlamentu. 

Konšpiračná scéna

Je známe, že exkotlebovec mal vždy blízko ku konšpirátorom a dezinformačným médiám. Nemôžeme sa preto diviť, že nechuť nosiť respirátor či rúško sa prostredníctvom neho a ďalších ideovo spriaznených poslancov dostáva do parlamentných lavíc.

Konšpiračná scéna sa práve v týchto dňoch sústredí na výzvy „nenosiť rúško či respirátor" na miestach, kde je táto povinnosť nariadená.

 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
27. apríl 2024 01:44