Očkovaní budú mať výhody, poslanci chcú motivovať dôchodcov. Vláda predstavila nové opatrenia (ilu)TASR/Erika Ďurčová
StoryEditor

Očkovaní budú mať výhody, poslanci chcú motivovať dôchodcov. Vláda predstavila nové opatrenia

ros07.12.2021., 13:17h
Poslanci chcú viac slobody pre očkovaných a pomoc malým prevádzkam. To požadujú poslanci NR SR.
Lajkuj Brainee.sk na

Koalícia sa dohodla na nových opatreniach. Druhý stupeň základných škôl a stredné školy prejdú na dištančné vzdelávanie. Obchody pre očkovaných a prekonaných sa otvoria o týždeň skôr, 10. decembra. Informoval o tom minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Zákaz vychádzania platí naďalej, rovnako ako núdzový stav. Reštaurácie sa zatiaľ neotvoria.

Na pomoc sektorom dotknutých pandémiou vyčlenili poslanci pol miliardy eur. Dôchodcov chcú motivovať, aby sa dali zaočkovať. Namiesto 500 eurových poukazov, ktoré predtým ponúkali, by mali ľuďom nad 60 rokov ponúkať 300 eur v hotovosti na čokoľvek. V prípade, ak má niekto tretiu dávku a chce absolvovať do Vianoc tretiu dávku, získa 300 eur v hotovosti a dôchodca, ktorý chce absolvovať do Vianoc prvú dávku vakcíny, získa 200 eur v hotovosti. Do Vianoc je potrebné sa zaočkovať a očkovanie absolvovať do 15. januára nasledujúceho roku. Uviedol to minister financií Igor Matovič na tlačovej konferencii. 

"Očkovanie je jedinou cestou z pandémie," uviedla  podpredsedníčka vlády Slovenskej republiky a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Veronika Remišová, ktorá chce očkovaných zvýhodňovať. Je rada, že sa pravidlá uvoľňujú pre zaočkovaných ľudí. "Každý deň zomierajú desiatky obyvateľov Slovenska a preto je našou povinnosťou urobiť všetko pre to, aby sme chránili životy a zdravie ľudí," uviedla Veronika Remišová a zároveň vyzvala prezidentku, aby podporila povinné očkovanie proti koronavírusu. Premiér vyzval ľudí, aby sa dali zaočkovať a dodržiavali opatrenia.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 10:21