predaj jedlaRedakcia Brainee
StoryEditor

Prevádzka zavretá, jedlo predávajú aj tak. Bez bločku. Hollywood Burger si robí z pravidiel a štátu dobrý deň

Lukáš Kovalčík09.12.2021., 10:00h
Ochutnali sme jedlo z momentálne najkontroverznejšej slovenskej gastro prevádzky.
Lajkuj Brainee.sk na

Kauzy okolo trnavskej prevádzky Hollywood Burger si určite zachytil. V poslednej dobe ich bol totiž plný internet.

Reštaurácia ešte pred lockdownom napriek pandemickým pravidlám nekontrolovala, či sú zákazníci v režime OP (očkovaní, prekonaní), policajtom, hygienikom a vláde nadávajú do fašistov a na svojich sociálnych sieťach vyzývajú ľudí i iné prevádzky k porušovaniu hygienických opatrení a nariadení štátu.

Gastro sektor sa počas pandémie ocitol v najhoršej situácii od vzniku samotného Slovenska, avšak podobné konanie je značne cez čiaru a v súčasnej situácii predstavuje aj nemalé zdravotné riziko.

Nehovoriac o tom, že miestna hygienička, ktorá si plnila pracovné povinnosti a v podniku vykonala kontrolu, sa neskôr stala pričinením majiteľa prevádzky Ivana Beloviča obeťou kyberšikany. Na sociálnych sieťach totiž uverejnil video s identitou ženy. Po sérii incidentov úrady Hollywood Burger zavreli.

„Pri opakovanom štátnom zdravotnom dozore 23.11.2021 bolo vydané opatrenie na mieste, uzatvorenie prevádzky na 30 dní podľa zákona č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov,“ uviedol pre Brainee Tomáš Hauko, riaditeľ Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave.

​Oficiálne je prevádzka uzavretá, avšak ako to s jej činnosťou naozaj je, nie je jasné, pretože je známe, že Hollywood Burger pravidlá opakovane porušuje. Keď pred časom hygienici majiteľovi prevádzky vytýkali, že napriek zákazu predáva jedlo z foodtrucku, povedal im, že iba vetrá.

„Priatelia vetráme aj dnes od 10 do 22,“ pravidelne vo svojich príspevkoch uvádza na facebookovej stránke aj reštaurácia a v popise nikdy nechýba aj číslo, na ktoré môžeš zavolať a objednať si jedlo. To, že „vetranie“ v ich slangu znamená predaj, sa môže človek jednoducho dovtípiť. Rozhodli sme sa vyskúšať, ako to vyzerá v praxi.

Tajná donáška

Telefonicky sme si u nich objednali jedlo aj my a čakali sme. Do hodiny ho priviezol muž na osobnom aute. Bloček ani žiadny oficiálny doklad k objednávke nepriložil, namiesto neho bol v taške prihodený ďakovný leták s číslom účtu, na ktorý môžu zákazníci prispieť reštaurácii finančnou čiastkou. S otázkou, prečo neprikladajú k objednávkam doklad, sme oslovili aj prevádzku. „Dobrý deň, jedlo nám zabezpečuje externá firma, to už je otázka na nich, ďakujeme. My len varíme a cez ich systém nám idú objednávky,“ znie vysvetlenie.

Hollywood Burger jedlo Redakcia Brainee

​Kde jedlo uvarili, nie je jasné. Prevádzka zavretá, kuchyňa prázdna. Čo sa týka samotného jedla, nazval by som ho priemerným. Nebolo to zlé, zasýtilo ma to, avšak o nejakom gastro zážitku sa nedá hovoriť.

Hollywood Burger Jedlo Redakcia Brainee

​Podnik teda napriek viacerým pokutám varí ďalej. Momentálne mu pritom za opakované porušovanie protipandemických pravidiel hrozí sankcia vo výške 20 000 eur.

Prevádzka na odstúpenie

Reštaurácia je od konca septembra v ponuke realitnej kancelárie. Cena burgrárne je podľa inzerátu 112-tisíc eur a je v tom zahrnutá celková výbava reštaurácie, autá na rozvoz, personál a foodtruck.

Vyzerá to tak, že desaťtisíce nahnevaných ľudí skočilo aktívnemu majiteľovi na Facebooku na lep. Má jasný cieľ a vycítil príležitosť – zviditeľniť sa, a u svojich fanúšikov si aj niečo zarobiť. Poctivou prácou sa mu to ešte pred niekoľkými rokmi nedarilo.

V databáze slovenských firiem sú posledné záznamy o prevádzke, ktorá patrí pod firmu QELEX s.r.o, ešte z roku 2016. Uvádza sa tam, že bola v strate 16 828 eur.

„Chceme ísť do väčších priestorov a plánujeme úplne novú značku aj koncept. Na to treba komplet nový personál,“ vyjadrila sa k odstúpeniu reštaurácia na svojej facebookovej stránke.

Lovia vo vodách antivaxerov

Videá a príspevky činorodého majiteľa sa šíria internetom virálnou rýchlosťou. Jazykom a vyjadreniami sa prihovára k antivaxerskej a konšpiračnej časti spoločnosti.

„Deep state a satanisti melú z posledného. Judášske groše im zalepili srdcia pred pravdou a to ich položí. Nedajte sa,“ napísal pod jeden príspevok užívateľ Martin.

„Kto by bol povedal, že REVOLÚCIA a pád koronatotality začne v reštaurácii fast foodu v Trnave,“ vyjadril sa Róbert.

Nájdu sa však aj takí, ktorí konanie a komunikáciu prevádzky kritizujú. „Vaše ponímanie demokracie je scestné. Za to, ako sa správate, by som si u vás nedal ani čistú vodu,“ napísal užívateľ Juraj.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 20:39