Stôl na VianocePexels/Picjumbo
StoryEditor

Košickí dobrovoľníci zabezpečili pre chudobných šatstvo aj jedlo na štedrú večeru

TASR23.12.2021., 08:47h
Košickí krajskí dobrovoľníci počas adventu vyzbierali viac ako 400 vriec oblečenia, ktoré poputovali do viacerých komunít.
Lajkuj Brainee.sk na

Zabezpečia tiež štedrú večeru pre 50 rodín v núdzi. TASR o tom informovala hovorkyňa Košického samosprávneho kraja (KSK) Anna Terezková.

Dobrovoľnícke centrum Košického kraja pripravilo v uplynulom období viacero aktivít. Od novembra vyzývalo obyvateľov, aby po predvianočnom upratovaní nevyhadzovali nepoužívané oblečenie ku kontajnerom a namiesto toho svoje šatstvo venovali chudobnejším.

Uskutočnilo tiež finančnú zbierku, vďaka ktorej si budú môcť dopriať štedrú večeru aj rodiny v núdzi. Teplé oblečenie získali obyvatelia v Slavošovciach, Moldave nad Bodvou, Šaci, v Michalovciach, Krásnej Hôrke, Sečovciach, Ochtinej, Dobšinej, ale aj v komunitách Karolov Dvor, Demeter a pri diaľničnom privádzači na Prešov.

​Podľa predsedu KSK Rastislava Trnku sa do tejto zbierky šatstva možno zapojiť aj naďalej. „Krajskí dobrovoľníci budú oblečenie odovzdávať počas celej zimy,“ povedal.

Okrem toho dobrovoľníci v spolupráci s organizáciou Usmej sa na mňa nakúpili pre rodiny v núdzi trvanlivé potraviny. Spolu s Kniežacím kaštieľom kultúry pod vedením neziskovej organizácie II. Rákóczi Ferenc pripravili charitatívnu aktivitu.

„Vďaka dobrovoľníkom, ktorí prispeli na rodinné štedré večere, pripravia kuchári v kaštieli v Borši 50 veľkých rodinných štedrovečerných mís. V tomto pandemickom období prišlo veľa rodín aj v našom kraji o nemalé príjmy a opäť sa prehĺbila chudoba,“ uviedla predsedníčka Dobrovoľníckeho centra Košického kraja Miroslava Langerová.

Misy poputujú vybraným rodinám v núdzi v okresoch Trebišov, Michalovce a Košice, ktoré by si inak nemohli dovoliť nakúpiť potraviny na štedrovečerný stôl.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. máj 2024 08:03