Lekár a poslanecTASR/Jaroslav Novák/Miroslav Svítok
StoryEditor

Sabaka ponúka Mazurekovi riešenie: Ak podporí zdravotníctvo, pokutu za ohováranie nebude vymáhať

Lukáš Kovalčík12.01.2022., 09:10h
Vo výzve mu navrhuje aj možnosť zaplatiť 20 000 eur v desiatich splátkach.
Lajkuj Brainee.sk na

Známy lekár Peter Sabaka ponúka poslancovi Mazurekovi možnosť, aby 20 000 eur, ktoré mu podľa rozhodnutia súdu musí zaplatiť, venoval akejkoľvek slovenskej nemocnici, kde sa liečia pacienti s ochorením covid-19. V takom prípade by lekár od extrémistického poslanca peniaze nevymáhal.

Infektológ o tom informoval v utorok večer na svojej facebookovej stránke. Rozhodnutie súdu je zatiaľ neprávoplatné, pretože Mazurekovi plynie lehota na podanie odvolania.

Peniaze nemusí vyplatiť naraz

„Viacerí z vás zachytili správy, že súd uložil poslancovi Bc. Mazurekovi povinnosť uhradiť mi 20 000 eur. Už pred začatím sporu som verejne povedal, že v prípade úspechu v tomto spore, poukážem tieto finančné prostriedky na zdravotníctvo. Týmto preto verejne navrhujem poslancovi Bc. Mazurekovi, aby sumu 20 000 EUR dobrovoľne daroval ktorejkoľvek nemocnici na Slovensku v ktorej sa lieči pacienti s covidom-19,“ napísal Sabaka na sociálnej sieti.

Vo svojej výzve Sabaka uviedol aj to, že Mazurek nemusí peniaze vyplatiť naraz, ale môže si to rozložiť do desiatich splátok. Mazurek predtým na sociálnych sieťach avizoval, že mu chce štát týmto rozsudkom „ničiť život". Ak by bola suma 20 000 eur rozložená do desiatich splátok, pri poslaneckom plate takmer 5000 eur mesačne, by jeho životný štandard nemusel byť existenčne ohrozený. 

„Rozumiem tomu že sa jedná o veľkú čiastku. Uvedenú sumu preto môže pán poslanec Bc. Mazurek darovať v 10-tich splátkach po 2000 EUR. Výška platu poslanca spolu s paušálnymi náhradami je takmer 5000 EUR, a preto si myslím, že darovanie daru rozloženého do takýchto primeraných splátok, neohrozí sociálny štandard pána poslanca Bc. Mazureka,“ zamýšľa sa lekár.

„Pán poslanec Bc. Mazurek verejne vyhlásil, že v politike nie je pre peniaze, a preto verím, že využije túto príležitosť a podporí Slovencké zdravotníctvo,“ dodal infektológ.

Pokuta za ohováranie

Sabaka Mazureka zažaloval v októbri minulého roku, za to, že ho vo videu nepriamo spájal so smrťou chlapca v rómskej osade Jarovnica. Tamojšia detská lekárka ho odmietla vyšetriť, pretože jeho matka nebola zaočkovaná ani testovaná.
Mazurek zneužil tragédiu, aby v tom čase burcoval ľudí proti lekárom, ktorí podporujú očkovanie.

Sabaka s prípadom samozrejme nemal nič spoločné. Ohováranie Sabakovi mohlo spôsobiť poškodenie lekárskej povesti, nehovoriac o vlne nenávisti, ktorá sa na neho spustila po Mazurekových obvineniach. Viac sa dozvieš v tomto článku.

Mazurek sa zatiaľ nevyjadril

Mazurek sa ku Sabakovmu návrhu zatiaľ nevyjadril, na svojom facebookovom profile však nedávno opakovane informoval, že pokutu odmieta zaplatiť.

„Okrem šírenia dezinformácií a poplašných správ sa teraz covidový prorok Sabaka preslávil bezprecedentným súdnym rozhodnutím,“ píše exkotlebovec.

„Jediné peniaze, ktoré v súvislosti s prorokom Sabakom a Šteffelom dobrovoľne miniem sú tie na advokátov,“ uzatvára člen hnutia Republika.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 18:55