Redakcia Brainee, Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj
StoryEditor

Pred trnavskou burgrárňou parkuje kamión. Majitelia si ho zastávajú, opitého vodiča zobrali policajti

Miroslav Kamody14.01.2022., 12:10h
Trnavská burgráreň sa opäť snaží zviditeľniť na internete. Vo svojej verzii príbehu o kamióne pred ich prevádzkou však zamlčali, že vodiča zobrala polícia po tom, čo poškodil okolité vozidlo a nakoniec nafúkal cez dve promile.
Lajkuj Brainee.sk na

Trnavskí policajti boli včera poobede privolaní ku kurióznej nehode. V centre mesta spravil rozruch rumunský kamionista. Vyzerá to však tak, že tu sa problémy ani zďaleka nekončia. Do celého procesu sa totiž zapojila známa burgráreň Hollywood Burger, ktorá sa počas pandémie stala známou pre porušovanie opatrení.

„41 ročný vodič sa pravdepodobne omylom zatúlal na Štefánikovu ulicu v Trnave. Po tom čo zistil, že sa s niekoľko tonovým kolosom nemá ako otočiť, mal začať cúvať. Manéver mu ale nevyšiel a prednou časťou ťahača zachytil zaparkované osobné auto,” píše polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Každý má svoju verziu

Policajná hliadka ho chcela podrobiť dychovej skúške, ktorú ale neustále odmietal. Policajti ho preto obmedzili na osobnej slobode a zadržali mu vodičský preukaz.

Kamión v centre Trnavy Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

​Medzitým sa však do procesu zapojil aj majiteľ prevádzky Hollywood Burger, o ktorej sme už niekoľkokrát písali. Zhodou okolností sa totiž kamión nachádza priamo pred kontroverznou burgrárňou. Stihol dokonca nahrať aj video s názvom Kronika záhadného rumunského kamióna deň 1. V ňom stojí Ivan Belovič pred spomínaným kamiónom s rebríkom, aby mu mohol za stierač vložiť parkovací lístok.

Kamión v centre Trnavy Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj

„V živote sú isté iba dve veci - tam kde sa deje neprávo a porušuje zákon je hneď pán Štefan Harabin a Optimus Prime a jeho autoboti. Mestskú políciu v Trnave ale nezaujíma či si deseptikon alebo autobot. Sú nekompromisní a prídu ťa rovno zobrať. Preto budeme nášmu novému ochrancovi kupovať každý deň parkovné,” zaznie vo videu aj v jeho popise.

„Keďže chceme, aby nás Optimus ochraňoval ešte pár dní... To, ako sme to zistili, to vám ešte vysvetlíme, aj čo má v návese, neskôr. Nebojte sa,” hovorí vo videu pritom, ako lezie na rebrík. Čo však už Belovič vo videu nespomenul bolo, že kamión ich ani zďaleka nechráni pred hygienou. Na polícii sa totiž medzitým odohrával úplne iný príbeh.

Ako totiž doplnila polícia, ktorá zároveň pre Brainee potvrdila, že ide skutočne o totožný kamión: „Až po presune na policajné oddelenie, kde sa dostavil aj tlmočník, sa muž rozhodol s políciou spolupracovať. Policajti mu ešte aj po takmer 3 hodinách od nehody namerali v dychu viac ako 2 promile alkoholu. Spoločnosť, ktorá kamión vlastní, si tak pre vozidlo bude musieť poslať náhradného vodiča.”

​Prípad si podľa vyjadrenia polície už prevzal vyšetrovateľ, ktorý vo veci začal trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Ako vodičovi z povolania, môže páchateľovi takéhoto skutku, hroziť trest odňatia slobody na 2 až 5 rokov. Informácie o alkohole či poškodenom aute sa však v príspevku od Hollywood Burger nikde nespomínajú.

Na sociálnej sieti si skôr robia srandu, že kamión na nich poslala hygiena, aby im zruinovala biznis. Zaplatenie parkovania považujú na istú formu výsmechu pokusu o ich diskreditáciu.

Pred pár dňami pritom kontroverznú prevádzku navštívil aj Štefan Harabin, s ktorým sa vraj rozprávali na tému ústavného súdu a ich problematiky. Tá očividne spočíva v tom, že prevádzka ignorovala protipandemické opatrenia, dlhodobo kritizuje úrady, ktoré im chcú odobrať živnosť.

Okrem toho sme podnik navštívili aj osobne, pričom priamo pri vzniku reportáže nám jedlo doručili z neznámeho miesta (samotná prevádzka v tom čase musela byť zatvorená) a bez príslušného bločku. Celú si ju môžeš pozrieť tu.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
18. apríl 2024 14:54