Respondetka v TVYoutube/Bardejovská televízia TV Kanál
StoryEditor

VIDEO Očkovanie je najväčšia genocída ľudstva, zaznelo v bardejovskej televízii

Lukáš Kovalčík20.01.2022., 11:00h
V reportáži bardejovskej televízie sa objavili úplné nezmysly.
Lajkuj Brainee.sk na

Lokálne televízie po celom Slovensku zvyknú informovať o dianí v miestnom regióne, občas sa však v ich vysielaní vyskytnú aj veci, ktoré by tam jednoducho patriť nemali. Presne taký je aj prípad bardejovskej televízie BTV, ktorá nedávno odvysielala reportáž o tom, že sa v meste spúšťa očkovanie detí.

Na tom by nebolo nič zlé, avšak nezvyčajne veľký priestor v reportáži dostali miestni antivaxeri. V nevyváženej reportáži zazneli aj veľmi kontroverzné, ba až poburujúce tvrdenia.

Očkovanie žena označila za genocídu

„Najväčšia genocída ľudstva, aká mohla byť. Odkedy žijeme na tejto Zemi,“ hovorí rozhorčená respondentka v reportáži. To však nie je všetko. „Nedá sa to porovnať ani s druhou svetovou vojnou," prezentuje svoj postoj k očkovaniu blondína vo videu. Prirovnávať očkovanie k tragickým udalostiam druhej svetovej vojny, je už ozaj silná káva.

V reportáži zaznejú aj ďalšie antivaxerské názory. „V žiadnom prípade by som nedala očkovať svoje vnúčatá,“ hovorí vo videu dôchodkyňa, ktorej tvár nie je na kamere.

„Je to choré na hlavu,“ myslí si ďalší respondent. Názor odborníka sa v reportáži vôbec neobjaví.

Kontroverzné video

Na kontroverzné video upozornil na Facebooku politik a predseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí (ÚSŽZ) Milan Ján Pilip. Je alarmujúce, že v čase vlny omikronu, kedy Slovensko stále nie je dostatočne zaočkovanou krajinou, bardejovská televízia straší svojich divákov takýmito reportážami.

Milan Ján Pilip si k reportáži vyžiadal aj stanovisko riaditeľa televízie. Informoval o tom na sociálnych sieťach.

„K nevyváženej reportáži BTV, ktorou (bez stanoviska odborníkov) straší pred očkovaním, na ktorú upozornili mladí Bardejovčania, som si vyžiadal stanovisko riaditeľa televízie,“ napísal na svojej facebookovej stránke.

Škandál v minulosti

Okolo bardejovskej televízie sa vzniesla vlna kontroverzie už v minulosti. Bývalý riaditeľ Štefan Hija mal totiž v roku 2018 spreneveriť tisíce eur. Redaktori televízie sa od riaditeľa dištancovali. Informoval o tom denník SME.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
24. apríl 2024 02:35