RTVS, YouTube/eldezed, Bixin Zor,
StoryEditor

Legendárne televízne trapasy. Na tieto hlášky a nadávky sa jednoducho nedá zabudnúť

Miroslav Kamody07.02.2022., 12:00h
Rezeň z Azkabanu, zmoknutý účes, nadávky či drogy v priamom prenose. História slovenského vysielania si pamätá mnohé klenoty, a práve teraz je ten najvyšší čas si ich opäť pripomenúť.
Lajkuj Brainee.sk na

Živý prenos v televízii či rozhlase je niečo, na čo sa nikdy nedá pripraviť na 100 %. Stať sa totiž môže toľko neočakávaných vecí, že aj majster tesár sa niekedy utne. Momentálne zaplavila internet komunikácia športového komentátora Marcela Merčiaka, ktorý vybuchol počas komentovania zimnej olympiády v Pekingu.

​Svojho kolegu zasypal spŕškou vulgarizmov, a aj keď išlo o komunikáciu mimo vysielania, internetoví používatelia si na nej poriadne zgustli. Ani zďaleka však nejde o jediný trapas, ktorý sa v priebehu rokov v slovenskom vysielaní objavil. My sme si pre teba pripravili tie najlegendárnejšie.

Účes nadovšetko

Moderátori televízneho vysielania sa musia často postaviť pred kamery v nepriaznivých podmienkach. Svoje by o tom vedel povedať aj Václav Bevelagua, ktorého legendárny vstup z roku 2001 ho pripravil o prácu v spravodajskej televízii.

Počasie totiž išlo proti nemu a on nedokázal udržať nervy na uzde. Po výpovedi v televízii sa však pred kamery predsa len vrátil - tentokrát však ako herec v gayporne. 

Základné počty

Nie vždy sa človek stíha dopredu dokonale pripraviť. Platí to o skúškach na vysokej škole, ale aj o nakrúcaní reportáže s hovorcom. Ten totiž zrejme začal počítať páchateľov v aute už v úvode svojho vstupu, no ani to mu očividne nestačilo. Jeho hláška „Ha, to mi nevychádza” sa stala internetovou legendou.

Keď si hladný, nie si to ty

Mnohí z nás po náročnom dni v práci myslia na teplo domova a nejaké dobré jedlo. Horšie to však majú moderátori živého bloku televíznych a športových novín. Aj keď je Peter Varinský dlhoročným a ostrieľaným moderátorom, jedného dňa ho hlad premohol. Pri oznamovaní tretieho dielu Harryho Pottera ho označil podtitulom „Rezeň z Azkabanu”.

Alkohol na nervy nepomáha

Určite si sa už stretol s názorom, že pokiaľ si nervózny pred vystúpením, mal by si si „dať za jeden”. Asi ti netreba hovoriť, že je to poriadna hlúposť. Svoje by o tom vedel povedať Ján Plesník, ktorý v stave poriadnej opitosti komentoval basketbalový zápas Good Angles Košice.

Keď trápna chvíľa nemá konca

Brepty Patrika Švajdu by zrejme vydali na samostatný článok, čo len potvrdzuje ľudovú múdrosť z úvodu článku, že aj majster tesár sa niekedy utne. My sme vybrali video, v ktorom mal na konci spravodajskej relácie divákov predstaviť nasledujúci program v televízii. Aj keď išlo o rutinu, vykľulo sa z nej 20 najtrápnejších sekúnd v jeho kariére. 

Voľaký kok*t sa so mnou zahráva

Moderovať dve a pol hodinovú živú rannú reláciu znie samo o sebe ako poriadny hazard. A vlastne ani nie je ďaleko od pravdy. V relácii Teleráno sa vyskytlo hneď niekoľko legendárnych trapasov, no bezpochyby tými najväčšími boli nasledujúce dva.

​O poriadnu spŕšku nadávok sa postarala pani, ktorá zrejme zabudla, že si poslala SMS-ku a zaradila sa tak do dennej súťaže o 2500 eur. Keď jej nakoniec moderátori zavolali, myslela si, že ide o vtip a poriadne im vynadala.

Druhým gigantickým trapasom bol nevydarený žart prípravy šnupania kokaínu kuchára Ľubomíra Herka. 

Keď ťa kolega (ne)podrží

Každý z nás už niekedy v živote dostal okno. Vtedy je dobré, ak máme po svojom boku niekoho, kto nám kryje chrbát. Katarína Kulová však vo vstupe toľko šťastia nemala. Všetko bolo v poriadku do momentu, keď sa zrejme zamotala a vypadol jej text. „Žiaľ, nejaká porucha,” povedala Kulová.

„Nie Katka, stále ťa počujeme,” zareagovala moderátorka Martina Šimkovičová, ktorá kolegyni rozhodne nepomohla. Celú situáciu nakoniec zachránil aj strih celej live reportáže. 

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
16. apríl 2024 09:04