PoslanecTASR/Pavel Neubauer/Facebook/Ján Benčík
StoryEditor

Konšpirátori obťažovali poslanca Benčíka. Tu býva vojnový štváč, udavač a vlastizradca Slovenska, nalepili na jeho bytovku

TASRLukáš Kovalčík20.02.2022., 09:29h
Ján Benčík včera nemal zrovna prijemný deň.
Lajkuj Brainee.sk na

Skupina ľudí sa v sobotu (19.2.) dostala do bytového domu, v ktorom býva aj poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Benčík. Búchali mu na dvere a označovali ho za vlastizradcu. Benčík o tom informoval na sociálnej sieti, podal aj trestné oznámenie. Situáciu riešila polícia aj priamo na mieste.

Deklarovala, že príslušné zložky naďalej realizujú bezpečnostné opatrenia v súvislosti s vyhrážkami poslancov pre podporu obrannej dohody s USA.

Obťažovanie

„Syn odišiel na futbal do Popradu, ja pozerám hokej, keď niekto zvoní zdola. Manželka sa ozve, pýta sa kto je, vraj občania. Samozrejme im neotvorí. Hovorím jej, že je iba otázka času, kedy budú pred bytom. A o chvíľu sú naozaj tu. Búchanie na dvere, reči o vlastizradcovi, udavačovi, výzvy na otvorenie dverí,“ opisuje na svojom Facebooku Benčík.

„Ísť na chodbu a hádať sa s nimi podľa mňa nemá význam. Keď to trvá hodnú chvíľu, zavolám políciu. Kým príde polícia, partička je už dolu pred vchodom a odchádza od bytovky," priblížil Benčík. V čase incidentu s ním bola v byte aj jeho manželka. Dodal, že policajti po príchode preverili prítomnú skupinku ľudí. Podľa jeho slov stihli prítomní olepiť celý vchod bytového domu zvnútra aj zvonka plagátmi s jeho fotkou a slovami „Tu býva vojnový štváč, udavač a vlastizradca Slovenska".

Zasiahla polícia

„V sobotu v poobedňajších hodinách prijala polícia na číslo 158 oznámenie, že pred jedným z obytných domov v Ružomberku sa pohybuje hlučná skupina osôb. Táto skupina sa domáhala vstupu do obytného domu, v ktorom býva poslanec NR SR so svojou rodinou. Polícia po príchode na miesto vyzvala z dôvodu podozrenia páchania protiprávneho konania tieto osoby na predloženie dokladov totožnosti," uviedla žilinská krajská polícia na sociálnej sieti. Hliadka podľa jej informácií vykonala všetky potrebné úkony s cieľom zdokumentovania skutku a určenia jeho právnej kvalifikácie.

„Ako zistím neskôr, plagátmi oblepili celý vchod zvnútra aj zvonka. Katarína Boková, predtým členka a kandidátka ĽSNS, už nejakú dobu členka kabaretnej partičky okolo Roberta Šveca zo Slovenského hnutia obrody. Spolu s ňou ďalších 7 - 8 chlapov a dve slovenské zástavy,“ píše poslanec.

Práve Boková, ktorá momentálne pôsobí v Slovenskom hnutí obrody, zachytila priebeh včerajšej „akcie" odporcov obrannej dohody na video. Dokonca ho naživo streamovala na Facebooku.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
17. apríl 2024 00:48