TASR/Milan Kapusta, OZP v SR
StoryEditor

Vražda policajta v Prešove. Spúšť stlačil najstarší syn primátorky, po obeti zostala ročná dcéra

kamTASR16.03.2022., 08:12h
Rodina primátorky Prešova Andrey Turčanovej vyjadruje ľútosť nad tragickou udalosťou, pri ktorej v pondelok v Prešove zastrelil policajt svojho kolegu. Zároveň potvrdila, že strieľať mal ich syn Martin. Pozostalých rodina požiadala o odpustenie.
Lajkuj Brainee.sk na

„Pondelkový večer nezvratne zmenil životy dvoch rodín. Náš najstarší syn Martin včera večer v službe zastrelil svojho kolegu. Jeho rukou vyhasol život mladého muža, manžela, otca a syna. Niet slov útechy pre pozostalých, ktorým vyjadrujeme našu hlbokú ľútosť a sústrasť. Nedokážeme vrátiť čas, zmeniť, čo sa stalo. Nerozumieme tomu, čo sa v jeho mysli odohrávalo, čo Martina viedlo k takému strašnému činu, prosíme pozostalých, pokiaľ to bude v ich silách, o odpustenie,” uviedla pre TASR rodina Turčanová.

Pri incidente mal policajt Martin T. zastreliť svojho kolegu. K streľbe malo dôjsť pri čerpacej stanici v Prešove, predchádzať jej mala výmena názorov. Strelec mal z miesta činu ujsť v policajnom aute. Následne sa podozrivého podarilo policajtom zadržať.

Podľa informácií Plus JEDEN DEŇ je obeťou Filip Suchar Turek (†29), po ktorom zostala ročná dcérka, manželka a mama. Celý incident sa mal udiať pre Martinove psychické problémy, ktoré si všimol aj jeho kolega. Ten následne požadoval od nadriadených, aby Martinovi zobrali zbraň.

Pri tejto tragickej udalosti malo padnúť až osem výstrelov. Filip sa totiž bránil a Martina ešte pred smrťou postrelil. Prípad vyšetruje Úrad inšpekčnej služby. Rezort vnútra vzhľadom na závažnosť prípadu a počiatočnú fázu vyšetrovania neposkytuje žiadne iné informácie.

Polícia TASR/František Iván

Po útoku sa začali šíriť informácie o tom, že vrah trpel psychickými problémami. „Od času, keď opustil svoju manželku a prestal komunikovať aj s nami, sme neboli v kontakte. Ozval sa nám zhruba pred mesiacom a komunikovali sme sporadicky,“ povedala Turčanová pre Korzár.

„Policajtom bol od roku 2008, teda v tom čase som vôbec nebola známou osobou a jeho vstup do Policajného zboru som ani neschvaľovala, keďže pre to vtedy odišiel z vysokej školy,“ priznala jeho mama s tým, že si urobil aj poľovnícky kurz.

​K prípadu sa v utorok vyjadril policajný prezident Štefan Hamran s tým, že ak mal priamy nadriadený indície o možnom skratovom konaní policajta a nekonal, bude vyvodená zodpovednosť. Zároveň však podotkol, že zatiaľ takéto informácie nemá potvrdené.

„Zhromažďujeme všetky informácie, ktoré sú relevantné na posúdenie prípadnej zodpovednosti jednotlivých funkcionárov vo vzťahu ku konkrétnemu policajtovi,” spresnil.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
23. apríl 2024 14:36