Video zo Zatýkania Stefana AghaPolicie České republiky
StoryEditor

Autentické video zo zatýkania Agha v pražskom byte. Telefón si balil do kovovej fólie, aby ho nemohli vystopovať

som31.03.2022., 13:18h
Muži zákona v stredu zadržali Štefana Agha, ktorý je obžalovaný v kauze televíznych zmeniek. Českí policajti zverejnili na sociálnej sieti video z akcie, ktorá prebiehala v Prahe.
Lajkuj Brainee.sk na

Agh sa podľa polície skrýval u svojich známych. Policajtom sa podarilo dokonca zistiť, že svoj mobil balil do kovovej fólie, aby ho nemohli vystopovať.

Zahliadli ho vo vlaku

Polícia ešte v stredu informovala, že na hľadaného podnikateľa upozornil občan, ktorý videl vo vlaku muža, ktorý mu pripomínal hľadaného Agha. Vyfotografoval ho a natočil na video, ktoré následne ukázal polícii. 

Pod ochranným dohľadom

Špecializovaný trestný súd vymeral Štefanovi Aghovi trinásťročný nepodmienečný trest. Agha uznal Špecializovaný trestný súd vlani v októbri za vinného z obzvlášť závažného trestného činu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov spolupáchateľstvom. Trest si má odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia.

Dostal aj peňažný trest vo výške päťtisíc eur. V prípade nezaplatenia náhradný päťmesačný trest vo väzení. Dostal tiež ochranný dohľad.

Ako informoval Úrad špeciálnej prokuratúry, rozsudok sa stal právoplatný po tom, ako Agh nevyužil právo na odvolanie.

menuLevel = 4, menuRoute = notsorry/news/spolocnost/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = notsorry, homepage = false
25. apríl 2024 23:03